przez mpl » 22 lis 2009 17:04:40
Wypadło mi podjąć decyzję, czy remontować, czy wymieniać na coś "nowego" i jeśli w ogóle to co można tam włożyć - liczę się z wymianą osprzętu itp?
Do wymiany miałbym:
- uszczelka głowicy bo i tak trzeba ją ściągnąć żeby zrobić pierścienie,
- pierścienie
- być może panewki
- mam wymienione zawory wydechowe to może i te drugie też od razu wymienię
- uszczelniacze wtrysków
- silnik krokowy - być może - się jeszcze okaże
- pasek rozrządu plus rolki i napinacze
i teraz czy jest sens kupować silnik, który może się okazać po chwili, że też remont, czy zrobić swój i wiedzieć co się ma (pewnie drożej wyjdzie).
Osobiście skłaniam się do drugiej opcji przynajmniej miałbym świadomość co zrobione a co nie, z drugiej strony może macie kogoś kto mi sprzeda dobry silnik - jest gdzieś zaufany człowiek - chociaż u mnie z zaufaniem słabo : (
Ewentualnie, może wstawić 2,4 - podobno ten sam blok czy jakoś tak? - proszę mnie poprawić jeśli się mylę - no i czy jest sens? A może jakiś inny silnik?
Pytałem już o silnik z omegi A i podobno pasuje chociaż rozrząd inny i musiałbym wstawić swoją miskę olejowa i ew. komputer z omegi, ale może coś innego?
Mój silnik (2.0 C20NE) ma przejechane teraz 190 000 ale dodałbym mu z 50 bo nie wierzę, że tylko tyle
Mam też instalacje gazową zainstalowaną i teraz czy dużo zabawy żeby zamontować to w "nowym" silniku.
dzięki i pozdrawiam
Jest: A sport : ) / WAZ 21063 Łada 1300SL

/ CB750 SevenFifty
Jezus nie może zostać królem Polski, ponieważ osoba skazana prawomocnym wyrokiem nie może pełnić funkcji publicznej.