przez kwak » 20 paź 2011 15:32:28
Balkandriver Tak chodzi o ten nie zakreślony czujnik, u dołu obudowy są jeszcze dwa tak jak pisał Paweł od temp. płynu i drugi ..uj go wi od czego.
Gregor13 Trochę mnie przeceniłeś. Po prostu jeździłem tym silnikiem kilka lat, ale ja nie miałem immo, więc nie wiem co go boli. Ale ten objaw to się ma nijak do immobilisera - jak szwankuje to albo silnik odpala albo nie. Jak nie przekracza 120 to albo mało paliwa ( zasyfiony filtr, wężyki,zbiornik - niepotrzebne skreślić) albo mało powietrza (filtr, przewody powietrza, kolektor ssący, intercooler, turbina).
bloodsuckin Ten czujnik jest wkręcony w bok obudowy pompy, ale nie pamiętam z której strony, jest tylko jeden od którego wychodzą kable (oprócz elektrozaworu z tyłu pompy) więc znajdziesz. I jeszcze jedno. Jeśli zrobiło się głośniej po wtopie to najpierw zobacz czy nie spadła guma uszczelniająca i wygłuszająca lewarek zmiany biegów i reduktora w tunelu - pod tą ozdobną skórką widoczną w kabinie.
Paweł napisal co by do ASO po czujniki - nich Was ręka boska broni - za 3 czujniki na termostacie cena jest ok. 1200 zł - czas oczekiwania 2-3 tygodnie, ponadto w ASO w Poznaniu nikt nie wie do czego który z nich służy - gratulacje dla serwisu.