przez jrzeuski » 26 cze 2009 07:13:18
U mnie po jeździe na biegu przez kilka sekund komputer utrzymuje obroty silnika na ok. 1200, po czym obniża do 800-900. Dzieje się tak od kiedy mam tę Frotę, wiec zakładam, że tak ma być. Czas utrzymywania wyższych obrotów zależy od tego jak długo silnik pracował pod dużym obciążeniem. Po ciągnięciu przyczepy albo szybkiej jeździe potrafi to nawet trwać do pół minuty. Też zauważyłem, że przygazowanie w takiej sytuacji przyspiesza następnie "zejście" do niższych obrotów. Obstawiam, że takie zachowanie ma na celu ochronę turbiny przed przegrzaniem/zatarciem, ale ni diabła nie wiem czy jest jakiś czujnik informujący komputer o stanie turbiny. Jeżeli jest, to może u Ciebie wariuje i dlatego komputer buja obrotami? Może podepnij ECU do czytnika i pokaże o co mu chodzi? Może warto też sprawdzić przepływomierz i szczelność przewodów dolotowych?
No mud, no funFrota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition
naprawy i motanie Frotek 
SMS/PW/email/czat.