Witamy ! |
---|
|
Łukasz12502 napisał(a):w 2.3TD jest oryginalnie zaworek zwrotny miedzy filtrem a pompą(na zasilaniu).skoro się zapowietrza jest nieszczelność a to że pali po 5sekundach zimny to nie oczekuj cudów bo to nie 1.9tdi.podgrzej dłużej świece niż kontrolka świeci jak pierwsze odpalasz to szybciej zaskoczy.te silniki mają po 25 lat nie wiadomo ile przebiegu i nowego z nich nie zrobisz.
bosik4 napisał(a):Świece grzeje po dwa razy zawsze i kręcę ok. 5sek, następnie znów grzeję i pali po może 3 sek. Mniej więcej tak. Jak zgaszę i palę od razu to pali szybko (tak jak powinien).
Łukasz12502 napisał(a):bosik4 napisał(a):Świece grzeje po dwa razy zawsze i kręcę ok. 5sek, następnie znów grzeję i pali po może 3 sek. Mniej więcej tak. Jak zgaszę i palę od razu to pali szybko (tak jak powinien).
mówisz o zimnym silniku?np.pierwszy rozruch rano?na pewno ten "zwiększasz" obrotów na pompie nie działa.spróbuj dać lekko gazu przy odpalaniu.i przyspieszacz pewnie też nie działa.
Łukasz12502 napisał(a):o przyspieszaczu kąta wtrysku na pompie.u mnie to nie działa,(już chyba z 5lat)ale pali bez tego więc mam to w
.spróbuj podgrzać raz dłużej i wtedy zobacz.no i czy ci się paliwo nie cofa bo może dlatego tak ciężko pali.
Semir napisał(a):ok a jest sprawdzony akumulator ?
To podstawa
Semir napisał(a):Jednak jak prawie 30 letnie auto odpala za drugim
razem to bym się cieszył że odpala i już.
bosik4 napisał(a):Łukasz12502 napisał(a):o przyspieszaczu kąta wtrysku na pompie.u mnie to nie działa,(już chyba z 5lat)ale pali bez tego więc mam to w
.spróbuj podgrzać raz dłużej i wtedy zobacz.no i czy ci się paliwo nie cofa bo może dlatego tak ciężko pali.
A jak to się ustawia na tej pompie w 2.3D ? Wiem, że trzeba przyspieszyć, żeby lepiej auto paliło, ale jak tu się przyśpiesza na pompie ?
nightman napisał(a):Semir napisał(a):Jednak jak prawie 30 letnie auto odpala za drugim
razem to bym się cieszył że odpala i już.
Mniej więcej jakby powiedzieć "ten typ tak ma", ale to nie jest dobre rozwiązanie.
log21 napisał(a):W mojej pomogła regulacja luzu zaworowego. Prawie nie było przerwy. Pali jak szalona.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość