Witamy !

[2.3]Brak wysokich obrotów.

Re: [2.3]Brak wysokich obrotów.

Postprzez zbigniewhadas » 04 maja 2011 11:50:54

Wyminiłem filtr paliwa ale problem sie nie zakończył , inni koledzy podpowiadają żeby przejżeć wszystko od zbiornika do filtra . Dziekuję podzielę sie jak znajdę :niewiem:
zbigniewhadas

Postprzez zbigniewhadas » 06 maja 2011 09:40:26

:beer: :dyskusja: super patent otrzymałem od kolegi z Opola.
kupiłem pompę zewnętrzną paliwową 1,3 Bara + filtr przed pompą, wpiołem ją w szereg do istniejacej, pompę podłaczyłem wg rady pod po czyjnik pompy wtryskowej . Działa wspaniale , praca równa spokojna i nie dławi sie jak poprzednio . dziekuję :4lk:
zbigniewhadas

Postprzez bienias_75 » 07 maja 2011 19:32:47

zbigniewhadas napisał(a)::beer: :dyskusja: super patent otrzymałem od kolegi z Opola.
kupiłem pompę zewnętrzną paliwową 1,3 Bara + filtr przed pompą, wpiołem ją w szereg do istniejacej, pompę podłaczyłem wg rady pod po czyjnik pompy wtryskowej . Działa wspaniale , praca równa spokojna i nie dławi sie jak poprzednio . dziekuję :4lk:

Czyli sam rozwiązałeś problem.... tj. prawdopodobnie padła mechaniczna pompa paliwa (ta co jest nad czujnikiem oleju) lub co bardziej prawdopodobne ma przetartą membranę - sprawdzenie to 20 minut roboty.
bienias_75
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Pochwały: 2
Województwo: Lubuskie
Samochód: Frontera A 2.3TD Long 1991-1995

Poprzednia strona

Powrót do 2.3 TD