Witamy ! |
---|
|
Mario_gs napisał(a):Witaj kolego... Rozwiązałeś już problem? U mnie podobny problem, pisze podobny bo jeśli auto jedzie jednostajnie na obrotach ok 1500, 2000 zapala sie check po dodaniu gazu gaśnie... Dzisiaj jechalem sam z przyczepka - waga załadunku przyczepki ok 150 - 200 kg, auto nie miało mocy i jadąc pod górkę po przekroczeniu 3000 obr wywaliło checka i (moim zdaniem) turbo przeładowało i silnik wszedł w tryb awaryjny... Tylko że u mnie problem mógł powodować odłączony (zaślepiony) wężyk zaworków podciśnienia (są trzy poprawej stronie silnika) - bo jeden zaworek jest uszkodzony.. zamowiniony - po weekendzie bedzie wymiana i zobacze co wtedy. Posprawdzaj sobie te zaworki może przewody są szczelne, ale zaworek któryś nie działa prawidłowo albo upuszcza podciśnienie... Co do błędów na kompie - masz 100% racji - niema rzadnych nawet jak błąd się pali na desce...
RudeBoy napisał(a):No wygląda na to, że znalazłeś miejsce gdzie Ci podciśnienie uciekało.
sebol długi napisał(a):zawsze jak jest nieszczelnosc to OPCOM pokaze blad p0400 zawor egr,to najczestszy blad,niewiem czym sprawdzacie jakims euroscanem ze nie pokazuje wam bledu .problem tkwi w braku podcisnienia ,lub jego utrata w skutek peknietych membran albo egru albo klap ,albo turbiny , lub za cienkieweze podcisnienia i sklejaja sie zatykajac przelot wlasciwy ,do egru.niezapominajcie ze idzie podcisnienie do ukladu bapedowego ,gdzie tez mozed byc utrata na peknietej membranie lub wezach zalacznika napedu przedniego pozdro
maciar napisał(a):Te elektrozawory można rozebrać i przeczyścić.Robiłem kiedyś saaba 2,2 to nowe gumki wkleiłem w zawór i śmiga
TherionWawa napisał(a):maciar napisał(a):Te elektrozawory można rozebrać i przeczyścić.Robiłem kiedyś saaba 2,2 to nowe gumki wkleiłem w zawór i śmiga
Czyszczenie nic nie da ... cewka padła... prócz tego rozebrać je można ale nie do końca. Dostęp jest tylko do osadnika...... denka..... sitka.Reszta to gównolit.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość