doniudondiego napisał(a):nie ma jak benzyna Odpala także zimą
DTI bardzo ładnie odpala zimą, zresztą tak jak i latem

Witamy ! |
---|
|
doniudondiego napisał(a):nie ma jak benzyna Odpala także zimą
doniudondiego napisał(a): Inne objawy to po około 30km zapala się check i auto trochę zmula ale to może być wszystko
jrzeuski napisał(a):Nie twierdzę, że podpięcie do kompa to fanaberia tylko, że nie zawsze daje wynik skutecznie wskazujący usterkę. Sam dobrze wiesz, że nieszczelność w układzie podciśnień objawia się różnie i może wyskoczyć we wszystkim, co jest do niego podpięte, bo to są naczynia połączone. Ale ponieważ są tam zawory, to ciężko na podstawie objawów zlokalizować dziurę, bo nigdy do końca nie wiadomo, które są otwarte w danym momencie a które nie. Akumulator podciśnienia nie ułatwia zadania, bo "całkuje" problemy, więc czasem wyłażą a czasem nie. Lepiej na potrzeby diagnostyki go odpiąć i zaślepić wężyk, żeby szybciej dojść o co kaman. Ja u siebie walczyłem 2 miesiące, odwiedziłem kilka warsztatów, słuchałem przeróżnych "szpeców" a w końcu i tak sam znalazłem przyczynę i naprawiłem. Teraz bym od tego zaczął zanim pojechałbym wydawać kasę na diagnozy mechaników. Ale każdy powinien działać wedle własnego uznania.
RudeBoy napisał(a):Wiecie co... gość napisał, że ma problem z odpalaniem na ciepło.
Zapewniam Was, że nie ma to absolutnie nic wspólnego z układem podciśnienia. NIC!!!!
Można wypruć całkowicie wszystkie przewody podciśnienia i sprawne auto zapalić powinno od kopa. Oczywiście odpali wywali check i komp w trybie awaryjnym ale odpalić musi od strzała.
Jak nie wierzycie to możecie zrobić sobie eksperyment. Wystarczy jeden przewód od vacum pompy odpiąć.
RudeBoy napisał(a):A ja obstawiam przycierający się tłoczek regulacji konta wtrysku w pompie...
ali napisał(a):RudeBoy napisał(a):A ja obstawiam przycierający się tłoczek regulacji konta wtrysku w pompie...
No istotnie, nie problem z odpalaniem a raczej zamulaniem, więc nie hall.
darek1978 napisał(a):ja pompe wtryskowa regenowalem 2 miechy temu, nowe wtryski, regenerowane turbo, wszystko za 1 zamachem, wczesniej jak mialem problem z pompa to komputer reagowal a teraz cisza, zadnego bledu nic..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość