Witamy ! |
---|
|
frotek2002 napisał(a):Przepływomierz został juz wymieniony. Cisnienie raz jest za duże o 0,3 a raz za małe o 0,3
frotek2002 napisał(a):No nie wiem. Na wszelki wypadek wymienie. Jest to ogólnie dość dziwne bo zapala sie tak w nieoczekiwanym momencie tak z niczego.
Kogut napisał(a):frotek2002 napisał(a):No nie wiem. Na wszelki wypadek wymienie. Jest to ogólnie dość dziwne bo zapala sie tak w nieoczekiwanym momencie tak z niczego.
U mnie też tak czasem się dzieje że się zapali na jakieś 10-20s i się wyłączy, nawet jadąc równym tempem![]()
Elektro001 napisał(a):frotek2002 napisał(a):Przepływomierz został juz wymieniony. Cisnienie raz jest za duże o 0,3 a raz za małe o 0,3
Takie rozbieżności ciśnienia to normalka. Nigdy ciśnienie rzeczywiste nie będzie pokrywać się z zadaną wartością przez sterownik. Z opisu wnioskuję, że masz diesla. Sprawdź zawór EGR - lubi się zacinać a błędów nie generuje lub tak jak u Ciebie kontrolka zapali się i zgaśnie.
makar napisał(a):nie ma możliwosci że zapala się kontrolka i nie generuje błędu
Kostek napisał(a):sprawdź wężyki, te od pompy Vaccum też.
Możesz jeszcze sprawdzić samą pompę Vaccum, czy daje dobre podciśnienie - powinno być 0,9 bara
na każdym elektrozaworze powinno być nie mniej niż 0,6 bara, jeżeli jest mniej lub jest mocno niestabilne (+-0,2bara) - elektrozawór do wymiany.
Jeszcze możesz sprawdzić cięgno od turbiny- na włączonym silniku cięgna praktycznie nie można ruszyć, na wyłączonym można dużo lżej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość