przez Luki1973 » 27 gru 2018 00:44:33
Witam.
U mnie znowu problem z silnikiem. Ale poniewaz koledzy forumowicze praktycznie zawsze wskaza dobry trop diagnozowania usterki licze ze i teraz cos doradzicie. Po odpaleniu silnika silnik mega kopci na bialo i nie chce sie wkrecic na wiecej niz 1000. Jak probuje dodac gazu to sie krztusi. Wczesniej mialem taki przypadek ze jak mi przypadkowo Frota zgasla tzn. zmulilem ja to wlasnie po ponownym odpaleniu swiecil sie CE i nie chciala sie wkrecic na obroty. Dopiero po krotkiej przerwie i ponownym odpaleniu bylo normalnie. Teraz nie moge jej nawet rozgrzac bo po odpaleniu od razu kopci i pracuje kulawo. Pewnie duzo by mi pomoglo zczytanie bledow ale na razie nie mam czym. Dodam ze jakis czas temu remontowalem caly uklad paliwowy z wymiana wszystkich wezy, opasek, kompletnego filtra paliwa wraz z obudowa (nowe uszczelniacze w obudowie) ,czyszczenie zbiornika paliwa, nowe wezyki i trojniki przelewow wtryskow itd. Po odpowietrzeniu auto pieknie odpalalo i normalnie pracowal, a silnik wkrecal sie na obroty. Tak ze nie wiem czy w ogole teraz szukac przyczyny w ukladzie paliwowym i pompie czy to moze cos z elektronika, czujnikami a moze jakimis podcisnieniami...moze ktos kiedys mial podobna usterke? Z gory dziekuje za cenne rady.