Witamy ! |
---|
|
pisu22 napisał(a):ta operacja nie ma sensu.
ja zmieniłem bo uszkodziłem turbinę i musiałem szybko auto doprowadzić do stanu jeżdżącego. Kupilem od Wojtka turbo z wersji 120KM , ale
trzeba wymienić razem z kolektorem
trzeba przerobić przewód smarowania
trzeba przerobić wydech
trzeba przerobić zbiornik wyrównawczy cieczy chłodzącej
nie licz na to że auto będzie jakoś super żwawsze.
owszem. mi metodą prób i błędów udało się dostroić turbinę tak, żeby auto jeździło dobrze, ale szału nie ma w porównaniu do jazdy z turbo z wersji 116KM. powiedziałbym, że jeździ prawie tak samo więc operacja zupełnie nie ma sensu
Borew napisał(a):
Aha wielkie dzięki za informację czyli czeka mnie regeneracja mojej turbiny. Jaki może być koszt regeneracji ?
vaxel napisał(a):Borew napisał(a):
Aha wielkie dzięki za informację czyli czeka mnie regeneracja mojej turbiny. Jaki może być koszt regeneracji ?
Zazwyczaj w granicach 500-800 zł.
pisu22 napisał(a):vaxel napisał(a):Borew napisał(a):
Zazwyczaj w granicach 500-800 zł.
pisu22 napisał(a):raczej bliżej 800 niż 500. powiedziałbym że trochę więcej niż 800 powinna wynieść regeneracja na nowym karkasie i wszystkim nowym.
koszt w granicy 500 to chyba nierealny no chyba że trafisz do jakiegoś magika oszusta
vaxel napisał(a):
Miesiąc temu płaciłem coś koło 600. Nie pamiętam dokładnie, bo przy okazji masa innych rzeczyJakieś półtora roku temu w innym aucie podobnie. I to jest wyjściowa cena, chyba że się okazuje, że dochodzi coś ekstra. I są to ceny w różnych firmach. U nas jest zagłębie regeneracji turbosprężarek, więc odpadają przesyłki itp., a poza tym konkurencja duża
Semir napisał(a):Co znaczy z nowszej ?
Masz roczniki i różne silniki.
Ogólnie szukaj do swojego silnika.
Może inne dti z dych lat ale nie koniecznie pasują.
Dti było wiele ale wiele jednak było do różnic.
Borew napisał(a):Semir napisał(a):Co znaczy z nowszej ?
Właśnie mam w okolicy turbinę od frontery B 2.2 DTI 2003r na zdjęciu słabo widać jest jakby tak ująć taki sam kolektor ssący jak u mnie. Mam Frontere B 1999r 2.2 DTI 116km 85kw nie wiem czy będzie pasować bo czy jest możliwe żeby we fronterze 2003r był starszy silnik ten 116km ?
Semir napisał(a):Borew napisał(a):Semir napisał(a):Co znaczy z nowszej ?
Właśnie mam w okolicy turbinę od frontery B 2.2 DTI 2003r na zdjęciu słabo widać jest jakby tak ująć taki sam kolektor ssący jak u mnie. Mam Frontere B 1999r 2.2 DTI 116km 85kw nie wiem czy będzie pasować bo czy jest możliwe żeby we fronterze 2003r był starszy silnik ten 116km ?
Pisali ci jak byk.
Kombinujesz to rób jak chcesz.
Więcej się nie dowiesz.
Borew napisał(a):https://zapodaj.net/a8ede8c6159e4.jpg.html
pisu22 napisał(a):Borew napisał(a):https://zapodaj.net/a8ede8c6159e4.jpg.html
to jest turbo ( i reszta zresztą też) od modelu 116KM czyli że co? gość miał silnik wsadzony starszy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość