Witamy !

Pytanie dotyczące baku i czerwonego przycisku przy pompie?

Pytanie dotyczące baku i czerwonego przycisku przy pompie?

Postprzez pablowe1 » 22 sty 2017 15:01:53

Witam mam pytanie dotyczące czerwonego zaworka przy pompie w dti , odkręca się czerwony kapturek i od czego to jest odpowietrzanie ?

Druga sprawa mam frotke jakieś 3 miechy i non stop miałem tak że poniżej 20litrów auto gasło tak jakby było 0 paliwa , kolega dał pomysł że moze ktoś pomylił węże i ssie przez powrót no to rozpiełem węże przy filtrze paliwa i mam wychodzące 2 z baku próbuje to uporządkować bo auto zgasło i nie odpala w ogóle , nie wiem jak ocenić bez ściągania baku który to powrót jeśli dmucham w jeden do baku to słuchać bulgotanie a w drugi nie da się dmuchnąć tak jakby był zawór zwrotny ? POMOCY !
pablowe1
Nowicjusz
Nowicjusz

Województwo: Lubuskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Re: Pytanie dotyczące baku i czerwonego przycisku przy pompi

Postprzez pisu22 » 22 sty 2017 15:54:37

pablowe1 napisał(a):Witam mam pytanie dotyczące czerwonego zaworka przy pompie w dti , odkręca się czerwony kapturek i od czego to jest odpowietrzanie ?

Druga sprawa mam frotke jakieś 3 miechy i non stop miałem tak że poniżej 20litrów auto gasło tak jakby było 0 paliwa , kolega dał pomysł że moze ktoś pomylił węże i ssie przez powrót no to rozpiełem węże przy filtrze paliwa i mam wychodzące 2 z baku próbuje to uporządkować bo auto zgasło i nie odpala w ogóle , nie wiem jak ocenić bez ściągania baku który to powrót jeśli dmucham w jeden do baku to słuchać bulgotanie a w drugi nie da się dmuchnąć tak jakby był zawór zwrotny ? POMOCY !

Nie możesz go odpalić bo ściągając węże zapowietrzyłeś pompę. O odpowietrzaniu było tu miliard razy. O czerwonym zaworku też. Generalnie nie wolno go dotykać chyba że znasz się na tym, masz pompę vacum i wiesz co chcesz uzyskać podpinając się tam
pisu22
Guru
Guru

Obrazki: 75
Pochwały: 1
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: Pytanie dotyczące baku i czerwonego przycisku przy pompi

Postprzez pablowe1 » 22 sty 2017 16:19:38

Kolego nie jestem aż tak zielony odpowietrzałem ale nie idzie to tak jak powinno. Nie rozumiem o co chodzi ci z tą pompą vacum ? bardziej pytałem o węże z baku
pablowe1
Nowicjusz
Nowicjusz

Województwo: Lubuskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Powrót do 2.2 DTI