Jeszcze u siebie nie wymieniałem filtra od czasu kupna autka a na pewno się ten zabieg jej przyda
poza tym filtr już kupiłem

Da się to zrobić metodą domową bez niebezpieczeństwa dla pompy Vacum ???
Witamy ! |
---|
|
ADAM SP3WXO napisał(a):Ja wymieniałem i nic nie musiałem robić, bo sie sam odpowietrzył.
Kogut napisał(a):Temat nie jest obcy więc może ktoś jak ma, zamieści fotkę z tym zaworkiem ???
będę wdzięczny
Kogut napisał(a):Kiedyś ktoś, gdzieś pisał o tym pistoleciku do odpowietrzania
Rafal B napisał(a):Moje obawy wynikają z ilości przeczytanych postów na forum Zafiry i Omegi.
Tam również piszą, że wymiana jest prosta, a co druga osoba po wymianie filtra ma problemy z uruchomieniem silnika.
RudeBoy uzupełniłem twój opis, sprawdz czy poprawnie.
1. odkręcić (na górze obudowy filtra jest śruba - odkręcamy. NIe ma potrzeby odłączania rurek od górnego dekla?)
2. wyjąć stary filtr
3. włożyć nowy filtr (czy jest potrzeba płukania dolnej części zbiorniczka, można ją odkręcić od ramy i wypłukać syf)
4. zalać do pełna paliwa
5. zakręcić
6. odpalić auto (tutaj opisują, aby zapalić silnik i od razu wcisnąć gaz do 3tys. aby zaciągnęło paliwo).
Kiedy użyć wentla "fuel priming port"? Podczas rozruchu? Przed rozruchem?
Po otwarciu filtra, paliwo ucieknie z weżyków: zasilający i powrót? Więc pojawi się tam powietrze.
Jaka jest twoja opinia na temat moich spostrzezeń?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość