Oki za pocieszenie, zrobię jak mówisz i napiszę co dalej, swoją zabawką tzn interfejsem i jakimś darmowym programem tego nie ugryzę? Musi być coś w rodzaju KTS-a i przystawka do pompy?

-- Dodano So 24 sie 2013 17:51:33 --
Witam! no i był pan z Tech2 (oryginalny serwisowy) i....kupa

NIC nie pokazało, odpalił autko, podpiął Techa i sprawdzał parametry (coś tam pokazało o EGR) ale to mogło być że czyściłem EGR dzień wcześniej i może coś wywaliło z tego powodu, sprawdzał EGR podczas pracy silnika i OK, chcieliśmy jechać na jazde ale po 200m autem zaczęło szarpać i ...zgasło, sprawdzał i wszystko OK, jak zimny to odpala i chodzi około 5 min, potem szarpnięcia i gaśnie

powiedział że w poniedziałek podrzuci mi czujnik położenia wałka pompy (aby go podmienić) i później jeszcze coś tam będziemy podmieniać, nie miał czasu i pojechał do swojego garażu bo miał klienta (u mnie był ...gościnnie) bo nie dałem rady dojechać do niego a na ,,krawacie,, nie miał mnie kto zaciągnąć

ja później odpalałem go z dziesięć razy (aby dojechać do garażu) i w garażu podpiąłem swojego fejsa i pokazał błąd P1345 (nieaktywny)A nie znany błąd, nie kasowałem go, poczekam jak przyjedzie w poniedziałek i podepnie swojego techa, bo to jest błąd OBD a u niego pokazuje inaczej, cóż, jest sobota, ja smutny

siedzę przy laptopie i

piję browara... sorry za moje dłuuuugie wypociny, ale chciałem opisać jak najdokładniej mój przypadek

-- Dodano Pt 06 wrz 2013 19:07:56 --
Witam

wymieniłem dzisiaj czujnik obrotów wałka kąta wtrysku (halla) w pompie (300pln) odpowietrzyłem i...odpaliło

przejechałem około 50 km w różnych warunkach i jest puki co OK, nie wiem na jak długo ale problem na razie chyba rozwiązałem, dzięki koledzy za wsparcie dobrym słowem i zamykam temat, gdybym mógł pomóc w podobnych objawach na pewno można na mnie liczyć