Witamy ! |
---|
|
tiger napisał(a):...610zł (bo rozłożyłem na 2 raty)
bloodsuckin napisał(a):Brachol ma problem, z ubezpieczeniem auta, więc mi je "podaruje"i stukam sobie kalkulatory byłem nawet w CUKu i jest zagadka.
Model (D.3) to Frontera 2,5TDS, a pojemność silnika(P.1) 2771 w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu. Auto swapnięte z 2.5TDS na 2.8TDI.
Chciałbym wziąć OC przez internet, czy nawet w CUKu i jakby nie było nie mam opcji wyboru zarówno modelu pojazdu jak i pojemności silnika.
Przykładowo mogę wybrać Model 2.5TDS to silnik jest domyślnie 2499cm3, w innych kalkulatorach najpierw wybieram pojemność wpisuję całą prawdę i tylko prawdę 2771cm3 i wybrać mogę wyłącznie 2.8TDI.
Nie byłoby problemu jakby było jak ponoć jest, czyli pow. 2000cm3 pojemność nie ma znaczenia, ale kalkulatory OC przeliczają różnice na pojemności na 500zł...
Jakby nie było podpisując taki wniosek poświadczam nieprawdę![]()
Kolejna zagadka jak odpowiedzieć na pytanie "Data I wyd. prawo jazdy:", rzecz niby banalna biorę prawko paczę poz.4a. 09.10.08. w sądzie, kościele czy przed bramą św. Piotra z ręką na sercu, czy innym organie mogę to poświadczyć, ale... ów prawo jazdy uprawnia mnie do prowadzenia tylko i wyłącznie pojazdów kat.A.
Pani w CUKu zaznaczała opcję "brak prawa jazdy" co jest nieprawdą, bo takowe posiadam
Jak kupię sobie przyczepę posiadając wszystkie możliwe uprawnienia poza tymi z przyczepami to ubezpieczając muszę zaznaczyć "brak prawa jazdy"
Powrót do Opłaty, ubezpieczenia, kolizje ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość