Witamy !

Opłaty. oc/ac

Re: Opłaty. oc/ac

Postprzez Jarek sp3swj » 03 sie 2010 12:50:12

może by wpisali - jak widać interesuje ich jaki "upust" miałeś u poprzedniego...

Ciekawe co by faktycznie wyliczyła pani w okienku - i czy ten kalkulator to tylko zanęta...
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez jrzeuski » 03 sie 2010 12:54:46

A widziałeś jakiś kalkulator ubezpieczeniowy bez uprzedniej rejestracji i zalogowania, który by nie był zanętą? Pamiętaj, że żyjemy w kraju, gdzie numer buta Twojej matki jest ważniejszym czynnikiem do wyliczenia składki niż wartość szkód jakie spowodowałeś.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Jarek sp3swj » 03 sie 2010 12:58:51

;-) no ... a ja pisałem wcześniej że w Hestia udało mi się pozyskac zniżki które wypracowałem jeżdżąc autem firmowym - za bezszkodowość ;-)
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez FROTERKA » 03 sie 2010 13:12:13

Ja robiłam różne kalkulatory na necie ale i tak dzwoniłam na infolinię, bo nie wiedziałam jak traktować bez/szkodowość.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Ekspert Link4 » 10 sie 2010 09:42:14

FROTERKA napisał(a):Za miesiąc kończy nam się OC i postanowiłam sobie znaleźć coś tańszego. Obdzwoniłam kilka i różnice w cenach są rzędu 40-50 zł. Jak może pamiętacie,bo ja staram się o tym zapomnieć :oops: , miałam kolizję, tzn rysnęłam porsche i jedne TU kasują mi, a w zasadzie mężowi 20% ze zniżek a inne tylko 10 %. Tzn niematematycznie się wyraziłam. W jednych mu liczą 40 % bezszkodowości a w innych 50 %. Do tej pory miał 60 %. I głównie stąd różnice.

FROTERKA,
Zniżki za bezszkodową jazdę to jedno. Drugie – popatrz na stale programy rabatowe towarzystw, dzięki którym możesz także obniżyć cenę za polisę i są niezależne od zniżek, które już posiadasz (lub Twój mąż). Przykładowo w naszym towarzystwie możesz dostać nawet 10% zniżki za płatność kartą kredytową. Możesz skorzystać z opcji zakupu polisy poprzez stronę internetową (10% zniżki). A także możesz skorzystać z polecenia innej osoby, która w naszym towarzystwie jest już ubezpieczona. W tym przypadku zyskuje też ta druga osoba - dostanie bonusa od naszego towarzystwa.

--
Ekspert Link4 informuje, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z ubezpieczeniami motoryzacyjnymi.
Ekspert Link4

Postprzez Wookash » 10 sie 2010 10:04:36

Yyyy strzele :offtopic:

Post powyzej traktuje jako komercyjny. Osoba Ekspert Link4 powinna pogadac z Prezesem na temat mozliwosci i zasad zamieszczania tego typu postow.
Wookash

Postprzez FROTERKA » 10 sie 2010 18:09:18

A mi brakło słów... :shock:
A to się rzadko zdarza.

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Kogut » 14 sie 2010 17:37:11

No i Ekspert Link4 nie przywitał w odpowiednim dziale, ale czego się spodziewać po tej firmie :killer:
dać mu :banan?:-a
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 3
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez JJKILLER » 14 sie 2010 21:27:34

A Ja napiszę tak:
We wrześniu kończy mi się OC, a ponieważ mam je w Link4 to podzwoniłem sobie po różnych TU żeby się zorientować czy gdzieś indziej będzie taniej. Okazało się że najtaniej wyszło w AXA 680zł\rok. Na końcu skontaktowałem się z L4 żeby zapytać czy jak przedłużę umowę to ile będę płacił bo mam 60% zniżek ale wiem że były jakieś podwyżki. Do tej pory płaciłem 625zł\rok. Pan z L4 wyliczył mi że jednorazowa składka to 790zł\rok na co stwierdziłem że to ponad stówę więcej niż u konkurencji więc jeśli chce żebym nie odchodził od L4 to niech mnie czymś skusi. Szczerze to myślałem że mi wyjedzie z jakimś gadżetem a On na to żebym sekundkę poczekał po czym pyta czy składka 670.55 na rok mi odpowiada... :)
Poprosiłem tylko żeby mi przemailował dokumenty do wpłaty. Jednym słowem, to nie są stawki sztywne i można próbować negocjacji :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35

Postprzez FROTERKA » 14 sie 2010 21:55:59

Pisz do chudego. :D
425 zł w AXA (50 zł zniżki dzięki Tomkowi :D ) ZK, NW w cenie.
Jestem bardzo zadowolona.

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Wookash » 14 sie 2010 22:43:42

Niezapominajcie ze na wysokosc oplaty ma wplyw miejsce zamieszkania.
Wookash

Postprzez JJKILLER » 15 sie 2010 10:08:51

Wookash napisał(a):Niezapominajcie ze na wysokosc oplaty ma wplyw miejsce zamieszkania.

Właśnie. Warszawa to pierwsza strefa zagrożenia wypadkowego i dlatego są takie ceny. W Warszawie niżej się nie da zejść :?

JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Kogut » 15 sie 2010 19:20:43

FROTERKA napisał(a):...(50 zł zniżki dzięki Tomkowi :D ) ...

Po wyliczeniu składki, wystarczy powołać się na numer polisy znajomego w ramach programu "Poleć AXA Direct znajomym" i dostaje się dodatkowy bonus w postaci 50zł mniej :wink:
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 3
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez kki » 27 wrz 2010 17:40:18

2.8 '95 60% zniżek + drugie auto + małe dzieci + gorzów = AXA 450,- (za OC oczywiście AC odrazu powiedzieli, że nie ma opcji)
kki

Postprzez zielaq » 27 wrz 2010 18:25:44

2.0 95r, nie mam jeszcze 25 lat, ale mam 60% znizek - wyszlo mi w tym roku prawie 800 zł w pzu (Gdzie bylo najtaniej) (razem z NW).
tylko w tym roku cos mocno do gory poszlo dla osob ktore nie maja 25 lat. w poprzednich latach nawet za 2.4 litra nie placilem wiecej niz 450 za rok
zielaq

Postprzez PiotrekP » 29 wrz 2010 19:26:48

Witam,
a ja zwracam sie z prosbą o porade... 2 kwestie OC i rejestracja kupionego auta.

I.Kupiłem Frotkę, i czas ja zarejestrować a wcześniej odwiedzic urząd skarbowy. i tu pierwsze pytanie, podatek przy opłacie naliczaja od wartosci rynkowej auta tak? Autko kupiłem stuknięte lekko (mam papiery od rzeczoznawcy) zgłaszać w US ze auto jest powypadkowe? wpłynie to na kwote jaką przyjdzie mi im zostawić? I boje się jeszcze że jak tak zrobie to potem przy rejestracji w wydziale komunikacji bedą odemnie chcieli przegląd zerowy- a ja mam tylko aktualny zwykły(autko bylo tylko stukniete lekko)

i II. Rejestracja i OC ... jezdze autemdopiero 6 lat, poprzednie miałem zarejestrowane na tatę, to chciałem juz na siebie ale wpisac ojca jako współwłaściciela. Tylko z całęgo wątku wychodzi ze każdy jeden ubezpieczyciel skasuje nas wiecej tylko dlatego ze mam te 24 a nie powyzej 25 lat? Potrafi mi ktoś poweidzec o ile mniejwięcej skoczą stawki? bo patrzac wg niektorych przelicznikow wychodzi mi ze ponad 200zl... jutro podzwonie jeszcze po niektorych ubezp. bo nie kazdy przelicznik na ich stronach uwzglednia Frontere... Ale w tej sytuacji chyba chca zaoszczedzic pare groszy zarejestruje tylko na ojca.... Tylko tu znow problemy w wydz. komunikacji , bo musze dodatkowo oplacic upowaznienie, albo meczyc ojca żeby za mnie po urzędach biegał:P
PiotrekP

Postprzez zielaq » 29 wrz 2010 19:34:44

PiotrekP napisał(a):Witam,
a ja zwracam sie z prosbą o porade... 2 kwestie OC i rejestracja kupionego auta.

I.Kupiłem Frotkę, i czas ja zarejestrować a wcześniej odwiedzic urząd skarbowy. i tu pierwsze pytanie, podatek przy opłacie naliczaja od wartosci rynkowej auta tak? Autko kupiłem stuknięte lekko (mam papiery od rzeczoznawcy) zgłaszać w US ze auto jest powypadkowe? wpłynie to na kwote jaką przyjdzie mi im zostawić? I boje się jeszcze że jak tak zrobie to potem przy rejestracji w wydziale komunikacji bedą odemnie chcieli przegląd zerowy- a ja mam tylko aktualny zwykły(autko bylo tylko stukniete lekko)

tak jesli w US podasz ze auto uszkodzone policzą ci mniej. normalnie jest 2% od ceny rynkowej pojazdu. jeśli masz kwita od rzeczoznawcy to jeszcze lepiej.

Jeśli masz dowod rejestracyjny i w nim wbity przegląd przy przerejestrowywaniu nie ma najmniejszego znaczenia czy samochód jest uszkodzony czy nie. US nie ma żadnego związku z urzędem komunikacji (bądz starostwie) - gdzie rejestrujesz auto.

PiotrekP napisał(a):i II. Rejestracja i OC ... jezdze autemdopiero 6 lat, poprzednie miałem zarejestrowane na tatę, to chciałem juz na siebie ale wpisac ojca jako współwłaściciela. Tylko z całęgo wątku wychodzi ze każdy jeden ubezpieczyciel skasuje nas wiecej tylko dlatego ze mam te 24 a nie powyzej 25 lat? Potrafi mi ktoś poweidzec o ile mniejwięcej skoczą stawki? bo patrzac wg niektorych przelicznikow wychodzi mi ze ponad 200zl... jutro podzwonie jeszcze po niektorych ubezp. bo nie kazdy przelicznik na ich stronach uwzglednia Frontere... Ale w tej sytuacji chyba chca zaoszczedzic pare groszy zarejestruje tylko na ojca.... Tylko tu znow problemy w wydz. komunikacji , bo musze dodatkowo oplacic upowaznienie, albo meczyc ojca żeby za mnie po urzędach biegał:P

Jeśli nie masz 25 lat (w niektórych ubezpieczalniach 26) będziesz miał zwyżke za wiek nawet jeśli weźmiesz ojca jako współwłaściciela posiadającego zniżki (chyba ze ojciec bedzie wpisany jako główny właściciel pojazdu - jakoś to można obejść ponoć).
ja w tym roku za frotke 2.0 płaciłem jak pisałem wyżej za rok niecałe 800 zł mając wszystkie zniżki i jedynie zwyżke za wiek.
musiał byś sprawdzić stan swoich zniżek (jeśli juz z ojcem miałes samochod jako współwłaściciel) - powinieneś mieć juz komplet czyli 60% więc musiałbys podpytać u dotychczasowego ubezpieczyciela ile ci naliczy albo czy wystawią Ci kwit poświadczający zniżki. jak taki kwit będziesz miał wtedy trzeba szukać. np pzu daje jeszcze dodatkowe zniżki w momencie kiedy bierzesz u nich pierwszy raz ubezpieczenie.
zielaq

Postprzez sledz » 14 gru 2010 23:13:58

Na szczęście to fikcyjna wersja ,bo jeszcze nic nie rozbiłem :?:

Ale mam takie pytanie??
Powiedzmy że mam kilka aut np. 6 szt
opłacone tylko OC w jednej firmie PZU wszystkie pojazdy figurują na mnie.
zniżki max chyba 65%

i nagle jednym z aut powoduję kolizję ..wiadomo zniżki tracę ....
Ale czy tylko na to jedno auto czy na wszystkie :?: :?:
sledz

Postprzez Wookash » 14 gru 2010 23:19:22

niestety na wszystkie
Wookash

Postprzez JJKILLER » 14 gru 2010 23:20:38

Wydaje mi się że jako sprawca TY tracisz zniżkę a nie jedno z aut. Przecież zniżka jest nie na auto tylko na Ciebie. Na auto jest tylko polisa.

JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Opłaty, ubezpieczenia, kolizje ...