Witamy ! |
---|
|
FROTERKA napisał(a):Za miesiąc kończy nam się OC i postanowiłam sobie znaleźć coś tańszego. Obdzwoniłam kilka i różnice w cenach są rzędu 40-50 zł. Jak może pamiętacie,bo ja staram się o tym zapomnieć, miałam kolizję, tzn rysnęłam porsche i jedne TU kasują mi, a w zasadzie mężowi 20% ze zniżek a inne tylko 10 %. Tzn niematematycznie się wyraziłam. W jednych mu liczą 40 % bezszkodowości a w innych 50 %. Do tej pory miał 60 %. I głównie stąd różnice.
Wookash napisał(a):Niezapominajcie ze na wysokosc oplaty ma wplyw miejsce zamieszkania.
FROTERKA napisał(a):...(50 zł zniżki dzięki Tomkowi) ...
PiotrekP napisał(a):Witam,
a ja zwracam sie z prosbą o porade... 2 kwestie OC i rejestracja kupionego auta.
I.Kupiłem Frotkę, i czas ja zarejestrować a wcześniej odwiedzic urząd skarbowy. i tu pierwsze pytanie, podatek przy opłacie naliczaja od wartosci rynkowej auta tak? Autko kupiłem stuknięte lekko (mam papiery od rzeczoznawcy) zgłaszać w US ze auto jest powypadkowe? wpłynie to na kwote jaką przyjdzie mi im zostawić? I boje się jeszcze że jak tak zrobie to potem przy rejestracji w wydziale komunikacji bedą odemnie chcieli przegląd zerowy- a ja mam tylko aktualny zwykły(autko bylo tylko stukniete lekko)
PiotrekP napisał(a):i II. Rejestracja i OC ... jezdze autemdopiero 6 lat, poprzednie miałem zarejestrowane na tatę, to chciałem juz na siebie ale wpisac ojca jako współwłaściciela. Tylko z całęgo wątku wychodzi ze każdy jeden ubezpieczyciel skasuje nas wiecej tylko dlatego ze mam te 24 a nie powyzej 25 lat? Potrafi mi ktoś poweidzec o ile mniejwięcej skoczą stawki? bo patrzac wg niektorych przelicznikow wychodzi mi ze ponad 200zl... jutro podzwonie jeszcze po niektorych ubezp. bo nie kazdy przelicznik na ich stronach uwzglednia Frontere... Ale w tej sytuacji chyba chca zaoszczedzic pare groszy zarejestruje tylko na ojca.... Tylko tu znow problemy w wydz. komunikacji , bo musze dodatkowo oplacic upowaznienie, albo meczyc ojca żeby za mnie po urzędach biegał:P
Powrót do Opłaty, ubezpieczenia, kolizje ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość