Witamy !

Opłaty. oc/ac

Re: Opłaty. oc/ac

Postprzez mikrusik » 11 lut 2010 18:16:55

ijido napisał(a):o AXA nic mi nie mów to "patałachy bez czci i wiary"
5 lat bezwypadkowej, ponad rok przerwy i co? i nie uznają własnych wypracowanych zniżek a z racji bycia kiedyś ich klientem nie przysługuje promocja 50zł na kod.
czyli płacisz jakbyś nie miał zniżek wogóle...
niezłe potraktowanie klienta który wpompował w nich zwyżkowe (do 25lat) opłaty za OC i AC
nie chce mieć z zakładem który ma klienta za NIC nic wspólnego

jesli pozwolisz pozostanę przty swoim zdaniu - u mnie zawsze było wszystko ok. I jeszcze jedna uwaga - jeśli kasowali cię za mocno to dlaczego z nich nie zrezygnowałeś? Mnie PZU chciało skroic - odszedłem od ręki. Zniżka 50 zł za kod u mnie działa (ubezpieczałem się z kodu mojego kumpla i zadziałało...Ale każdy ma prawo do własnej opinii. Natomiast u nas to jest tak - 100 Polaków = 110 różnych opinii... :mrgreen:
mikrusik

Postprzez Wookash » 11 lut 2010 18:25:26

Dzisiaj robilem kalkulacje OC w jakiejs firmie inter...costam i za mojego bolida 3.2 wyszlo jakies 480zl z kompletem znizek.
Wookash

Postprzez ijido » 11 lut 2010 18:57:44

chudyy1 napisał(a): I jeszcze jedna uwaga - jeśli kasowali cię za mocno to dlaczego z nich nie zrezygnowałeś?

nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi - nie chodzi mi ze są drodzy tylko ze karygodnie traktują byłego swojego klienta który z powodu straty auta miał ponad roczna przerwę w ubezpieczeniu,wg nich po tym czasie nie należy się mu nic ani promocja na kod ani wypracowane zniżki a przy opłacie 100% robią się mało konkurencyjni.

Wookash napisał(a):Dzisiaj robilem kalkulacje OC w jakiejs firmie inter...costam i za mojego bolida 3.2 wyszlo jakies 480zl z kompletem znizek.

podaj namiar na firmę - całą nazwę
Fronterzak zielony? Nie, to Krypton Green Mica.
Krypton - Superman.
Green - Wojskowy kolor.
Mica - Pocisk rakietowy przechwytujący.

Sam lepiej bym tego nie wymyślił ^^.
ijido
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez Wookash » 11 lut 2010 19:16:40

http://www.interrisk.pl/ to chyba to kolega mi robil ta kalkulacje i chyba ta nazwe wymienil.
Wookash

Postprzez mikrusik » 11 lut 2010 19:37:48

nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi - nie chodzi mi ze są drodzy tylko ze karygodnie traktują byłego swojego klienta który z powodu straty auta miał ponad roczna przerwę w ubezpieczeniu,wg nich po tym czasie nie należy się mu nic ani promocja na kod ani wypracowane zniżki a przy opłacie 100% robią się mało konkurencyjni.

I tu się zgadzam - oferta 100 jest nieatrakcyjna! I jeśli po takim czasie chą liczyć cię na 100% należy im się zdrowy :wsciekly:
mikrusik

Postprzez ijido » 11 lut 2010 21:30:41

bo tak mają w regulaminie ze jeżeli masz przerwę w ubezpieczeniu OC dłuższą jak rok to przepadają wszystkie zniżki, w przeciwieństwie do 90% konkurencji gdzie jest 2 lata a u niektórych nawet 3...
Fronterzak zielony? Nie, to Krypton Green Mica.
Krypton - Superman.
Green - Wojskowy kolor.
Mica - Pocisk rakietowy przechwytujący.

Sam lepiej bym tego nie wymyślił ^^.
ijido
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez barbaross » 12 lut 2010 11:24:15

Trzy lata mam Fronterę i od poczatku jestem ubezpieczony w Cigna STU (obecnie InterRisk) oraz PZM - to jest jedna grupa Vienna Insurance Group. Jestem bardzo zadowolony z tych ubezpieczycieli. Obecnie OC mam w PZM a AC w InterRisku. W ciągu trzech lat użytkowania auta zaliczyłem słup, cofając przepchałem opla astrę i cztery razy wzywałem lawetę. Nigdy nie miałem problemu z wypłatą odszkodowania. Jedynie co teraz przy wieku auta (11 wiosen) odmówili mi pakietu assistansa - czyli nie będą mnie targać na lawecie za darmochę :cry: . Ale mój broker ubezpieczeniowy doradził mi inną, zastępczą formę assistanca. Jest coś w rodzaju Klubu Dobrego Kierowcy i tam można za 150zł na cały rok wykupić assisytanca.
I jeszcze jedna cenna i najtańsza porada. Kochani dokładnie czytajcie OWU - Ogólne Warunki Ubezpieczenia!!! :idea: Każde towarzystwo ubezpieczeniowe ma obowiązek przedstawić to a nawet wydrukować przed nawiązaniem umowy ubezpieczeniowej. Warto przed podpisaniem umowy przestudiować to OWU a jak się czegoś nie rozumie zadać pytania Waszemu agentowi/brokerowi. A w razie potrzeby skorzystania z polisy i przy jednoczesnym kombinowaniu firmy ubezpieczeniowej wystarczy potem im wypunktować: w OWU jest ten, ten i ten paragraf przemawiający na moją korzyść. Aha i jeszcze jedno w razie kłopotów z firma ubezpieczeniową zawsze piszcie : do wiadomości Biuro Rzecznika Ubezpieczonych (oczywiście kopię korespondencji przesyłacie Rzecznikowi) - to jest dobry straszak na krętaczy w firmach ubezpieczeniowych. Kiedyś gdy miałem niespodziewane kłopoty z jedną z firm to mój broker tak mi doradził i od tego momentu przez niego załatwiam wszystkie sprawy związane z ubezpieczeniami. I na koniec adres strony gdzie znajdziecie adresy rzecznika : www.rzu.gov.pl
barbaross

Postprzez manolo » 12 lut 2010 16:14:50

OWU tak czytać trzeba zawsze ale szczególną uwagę zwracać jedynie przy AC, gdzie towarzystwo ma dowolność praktycznie w ustalaniu warunków, z kolei przy OC już tak nie jest bo tam decyduje ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych i we wszystkich towarzystwach jest tak samo ;) Ale summa summarum czytać OWU trzeba bo to tak jakby się nie czytało umowy przy zakupie mieszkania.
manolo

Postprzez Wookash » 12 lut 2010 22:30:14

Dzisiaj nastepna kalkulacja tym razem w PZU i wyszlo 420zl przy max znizkach. A ponoc PZU do tanich nienalezy.
Wookash

Postprzez brum » 12 lut 2010 23:48:51

Wookash napisał(a):A ponoc PZU do tanich nienalezy.

Bo nie należy do tanich.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Wookash » 12 lut 2010 23:50:53

Interrisk mialbyc tanszy a nie jest. Link4 itd jakos mi sie nie chce z nimi gadac.
Wookash

Postprzez brum » 12 lut 2010 23:59:19

Trzy lata temu PZU mi za Frote wyliczyło 2500 tyś, Hestia ok 700zł. Teraz mam Compense o trzeba zmienić na obojętnie co. Dodam że w PZU miałem 60% zniżki wiec jednak szału nie ma.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Postprzez Wookash » 13 lut 2010 00:12:42

Nie twierdze ze PZU jest najtansze ale z tego co widze najdrozsze tez nie. 2500 to kosmos tylko czemu takie roznice jak u innego TU dostajesz 700?
Wookash

Postprzez brum » 13 lut 2010 00:20:09

Np dlatego że PZU nie uwzględniało swoich zniżek a inne TU jakoś mogły.
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Postprzez ttoby » 11 kwi 2010 22:44:29

ja rejstrowalem frotke na " wspolwalsciciela " i polczyli mi prawie 800 pln za samo OC (60% znizki ale nie mam i tu wazne 26 lat ukonczone ... w innych TU jest 25 ... w PZU 26 ... )

przenioslem sie do HDI .... tez nie mam "wieku" ale wyliczyli 534 za OC + NW + ZIELONA KARTA... jak skoncze 25 ( w przyszlym roku to bedzie 340 za OC + NW + ZIELONA KARTA )

z tego ci mi mowil przedstawiciel HDI to w obliczaniu skladki istotny jest tez region w ktorym sie mieszka ...
ttoby

Postprzez Wookash » 11 kwi 2010 23:11:38

Ja swoja frote kupilem w Wieliczce i koles mial max znizek i oplata za OC byla ciut ponad 600zl u mnie w miescie w PZU zaplacilem okolo 480 z NW
Wookash

Postprzez FROTERKA » 03 sie 2010 12:09:11

Za miesiąc kończy nam się OC i postanowiłam sobie znaleźć coś tańszego. Obdzwoniłam kilka i różnice w cenach są rzędu 40-50 zł. Jak może pamiętacie,bo ja staram się o tym zapomnieć :oops: , miałam kolizję, tzn rysnęłam porsche i jedne TU kasują mi, a w zasadzie mężowi 20% ze zniżek a inne tylko 10 %. Tzn niematematycznie się wyraziłam. W jednych mu liczą 40 % bezszkodowości a w innych 50 %. Do tej pory miał 60 %. I głównie stąd różnice.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Jarek sp3swj » 03 sie 2010 12:21:47

Zobacz tym kalkulatorem co ci MTU wyliczy 0 jeśli jeszcze ich nie męczyłaś ...

https://epolisa.mtusa.pl/klient/MS_Kalkulator.aspx
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez jrzeuski » 03 sie 2010 12:30:49

Ja przedłużyłem OC w Benefii (wykupione poprzez mBank). Miałem 60% zniżek i 3 szkody (2 moje i jedna żony). Każda w sumie groszowa, ale okazało się, że liczą się sztuki a nie kwota wypłaconych odszkodowań :shock: Także gratuluję Porsche. Jak następnym razem wpadnę w poślizg, to postaram się skasować co najmniej S-klasę zamiast celować w latarnię :twisted:

W zeszłym roku miałem składkę 650 a teraz krzyknęli ponad 900. Uznałem to za rewelacyjną ofertę, bo inni ubezpieczyciele życzyli sobie od 1400 do ponad 4000 (sic!!!) słysząc o ilości szkód. Niektórzy poprzednie lata bezszkodowej jazdy olali całkowicie (delikatnie mówiąc). Jeden agent stwierdził, że nie interesuje go pozyskanie takiego klienta i w ogóle nie przedstawił oferty. Chyba sobie wyobrażacie, jak strasznie się tym przejąłem :mrgreen:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez jrzeuski » 03 sie 2010 12:41:31

Jarek sp3swj napisał(a):Zobacz tym kalkulatorem co ci MTU wyliczy 0 jeśli jeszcze ich nie męczyłaś ...

https://epolisa.mtusa.pl/klient/MS_Kalkulator.aspx

Do bani ten kalkulator. Na plus mu zapisuję tylko to, że Fronterę uznają za samochód terenowy :>: Chociaż w dowodzie mam wbite osobowy. A ten wariant to jaki u diabła mam wybrać? Legendę jakąś mogliby dać. Na koniec się uparł, żebym podał zniżkę AC a skąd niby mam ją wziąć jak w życiu nie miałem takiej polisy? Wymyśliłem więc sobie zniżkę i mi wyliczył 772zł za OC do mojej Froty nie pytając w ogóle o szkodowość. Ciekawe czy na umowie taką samą kwotę by wpisali :mrgreen:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Opłaty, ubezpieczenia, kolizje ...