madziam napisał(a):...Ciesz się, że się nic nie stało do tej pory (i aby już nic się nie stało), bo mógłbyś zaplacić karę za korzystanie z ubezpieczenia, którego tak naprawdę nie jesteś właścicielem.
I tu właśnie wchodzi Fundusz Gwarancyjny

Witamy ! |
---|
|
madziam napisał(a):...Ciesz się, że się nic nie stało do tej pory (i aby już nic się nie stało), bo mógłbyś zaplacić karę za korzystanie z ubezpieczenia, którego tak naprawdę nie jesteś właścicielem.
Wookash napisał(a):Czarne na bialym.
Jak bede wypowiadal to najwyzej zaplace roznice, ktora i tak bym zaplacil w momencie zgloszenia. Co do calej reszty moze nie bede czekal miesiaca tylko zalatwie szybciej.
Jak to sie mowi chyba mam wiecej szczescia niz rozumu.
przemia napisał(a):madziam napisał(a):...Ciesz się, że się nic nie stało do tej pory (i aby już nic się nie stało), bo mógłbyś zaplacić karę za korzystanie z ubezpieczenia, którego tak naprawdę nie jesteś właścicielem.
I tu właśnie wchodzi Fundusz Gwarancyjny
frontera_fanatic napisał(a):ja jak się pozbywałem pozostałości po calibrze czy gołej budy to znajomy mi załatwił umowę na jakiegoś menela i samochód poszedł na niegotaniej i łatwiej
mpl napisał(a):
Co do ubezpieczenia na kogoś to tak: warto od razy zmienić dane, gdyż (przypadek mojej znajomej), poprzedni właściciel może zrezygnować z ubezpieczenia - załatwia się to u ubezpieczyciela, informacja o tym, że sprzedaje się samochód i nie potrzebne jest już ubezp. W tym przypadku macie nic nie warty papierek, a w razie wypadku ponosicie pełne koszty wyrządzonej szkody.
manolo napisał(a):
Fundusz Gwarancyjny interesuje jedynie to czy masz aktualne ubezpieczenie OC, to czy jest na Ciebie czy nie już ich nie interesuje! Zresztą ubezpieczenie nie jest na osobe tylko na samochód
manolo napisał(a): Niemożliwe jest jeździć dłużej niż 1 miesiąc na polisie sprzedającego
manolo napisał(a):ubezpieczenia nie są takie drogie wystarczy wziąć na przykład directy link4
Nie pierdol Kaziu
oposs napisał(a):Nie pierdol Kaziu
Waldemar Łysiak, Dobry
manolo napisał(a):Merytoryczność Twojej wypowiedzi świadczy o poziomie
manolo napisał(a):bardzo proszę przedstaw swoje argumenty
manolo napisał(a):Niemożliwe jest jeździć dłużej niż 1 miesiąc na polisie sprzedającego
W razie zbycia pojazdu mechanicznego, którego posiadacz zawarł umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych, na nabywcę pojazdu przechodzą prawa i obowiązki zbywcy wynikające z tej umowy. Umowa ubezpieczenia ulega rozwiązaniu z upływem okresu, na który została zawarta, chyba że nabywca wypowie ją przed upływem 30 dni od dnia nabycia pojazdu mechanicznego. W przypadku wypowiedzenia umowy, rozwiązuje się ona z upływem 30 dni następujących po dniu nabycia pojazdu mechanicznego.
manolo napisał(a):ubezpieczenia nie są takie drogie wystarczy wziąć na przykład directy link4
oposs napisał(a):Link 4 to zajebiscie "tania" i dobra firmaCzy mam opowiedziec ile sie nameczyl jeden koles zeby uzyskac odszkodowanie z Linka jak go lekko przytarlem, a moze jeszcze raz zacytowac Łysiaka?
ijido napisał(a):nie gadajcie nic o cenach ubezpieczenia bo szukam bardzo taniego no i nie podobają mi się ceny:
Frota b, 1999, benzyna 2.2, kierowca 26lat, 5 lat bezwypadkowej, zero stłuczek, prawo jazdy od 2003, parking na ulicy, 41-500, Chorzów,
- Aviva CU OC 680zł
może ktoś ma namiar na tańsze OC?
Lady_Killer napisał(a):Cena ubezpieczenia zależy też od lokalizacji zamieszkania. W większych miastach będzie dużo drożej.
Nasz przykład:
Link 4 - frota A, 92r. , 2.4silnik, kierowca 34 lata, prawo jazdy od 13lat, zniżki 60% i płacimy 620zł \ rok ( OC + NNW )
oposs napisał(a):manolo napisał(a):Merytoryczność Twojej wypowiedzi świadczy o poziomie
... moim czy Łysiaka? Jezeli obydwu po rowno to dzieki za pochlebstwo
manolo napisał(a):bardzo proszę przedstaw swoje argumenty
Prosze bardzo:
Ad.1manolo napisał(a):Niemożliwe jest jeździć dłużej niż 1 miesiąc na polisie sprzedającego
Ponownie pozwole sobie zacytowacW razie zbycia pojazdu mechanicznego, którego posiadacz zawarł umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych, na nabywcę pojazdu przechodzą prawa i obowiązki zbywcy wynikające z tej umowy. Umowa ubezpieczenia ulega rozwiązaniu z upływem okresu, na który została zawarta, chyba że nabywca wypowie ją przed upływem 30 dni od dnia nabycia pojazdu mechanicznego. W przypadku wypowiedzenia umowy, rozwiązuje się ona z upływem 30 dni następujących po dniu nabycia pojazdu mechanicznego.
Art. 31 ust. 1 ustawy z dnia 22 maja 2003 r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych
Ad.2manolo napisał(a):ubezpieczenia nie są takie drogie wystarczy wziąć na przykład directy link4
Link 4 to zajebiscie "tania" i dobra firmaCzy mam opowiedziec ile sie nameczyl jeden koles zeby uzyskac odszkodowanie z Linka jak go lekko przytarlem, a moze jeszcze raz zacytowac Łysiaka?
Powrót do Opłaty, ubezpieczenia, kolizje ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości