Witamy ! |
---|
|
Nie możemy zażądać za wypożyczenie kwoty wyższej aniżeli w wypożyczalni
Kristoffer napisał(a):Pytanie do tych co zamjerzają spać pod dachem.
Może zbierzemy się choć w jednym pensjonacie czy ośrodku,czy już ktoś gdzieś coś rezerwował.
hirek_gda napisał(a):jakby co to dołączam się do propozycji z tym pensjonatem
romi napisał(a):Myślę, że ta dyskusja do nikąd nas nie zaprowadzi, każdy może wypożyczyć gdzie chce i za ile chce.
Dla wszystkich którzy nie wiedzą po ile paliwo w Poznaniu piszę- pow. 5 zyla, więc prosta kalkulacja:
Po przyczepę : Włościejewki- Poznań ( Sady )- Włościejewki- 150 km.
Z przyczepą : Włościejewki- Poznań ( Sady )- Włościejewki- 150 km.
Razem 300 km. Po przyczepę jadę Nissanem Patrolem na oponach MT- skromnie licząc średnio 15 L/100 km.
Razem 45 L x 5 zł.= 225zł.
Wypożyczenie na 4 doby 200 zł ( musimy je przywieźć w czwartek, w piątek nie będzie na to czasu)
Pozostaje 25 zł. dla kierowcy , lub nie, bo paliwo nie tanieje.
I stąd jest 450 zł.
Pewnie znajdzie się ktoś , kto powie że Nissan tyle nie pali....
Każdy, kto nie ma haka,nie po drodze, uważa że za drogo itp. może się dogadać z właścicielem wypożyczalni, który też chętnie przyprowadzi przyczepę i ją zabierze po zlocie- niestety na pewno nie za cenę paliwa.
Mam nadzieję, że wyjaśniłem teraz wszystkie zagadki w sprawie przyczep.
R
jrzeuski napisał(a):Namiot też można pożyczyć O ile pamiętam to posiadam dwa, ale muszę sprawdzić czy mi ich myszy nie zjadły. Jeśli są całe, to ten większy mogę wypożyczyć z dowozem na zlot. W drugą stronę też nie musisz mi go odwozićKristoffer napisał(a):Namiot u mnie nie wchodzi w gre ponieważ nie posiadm takiego sprzętu na swoim wyposażeniu.
konik napisał(a):Mi tez nie za bardzo uśmiecha się spanie w przyczepie, tym bardziej ze dwie doby maja kosztować 450 zł więc może organizatorzy wskażą jakąś niedrogą, grupową kwaterę w okolicy?
Flojd napisał(a):Mam jedno pytanko odnośnie zlotu, mamy zamiar z ekipą 3 osobową wpaść na zlot.
Ile musielibyśmy zapłacić za 3 osoby dorosłe bez pakietów żywnościowych? ^_^
Zadaliśmy już to pytanie na jednym zlocie grupowym, ale nikt do końca nie był pewny co do ceny jaką musielibyśmy zapłacić...
( 3 osoby 120zł na głowę o ile się nie mylę to jakieś 360zł XD ? )
Pozdrawiam.
romi napisał(a):Odp dla Flojd : w wątku INFORMACJE NA TEMAT ZLOTU Jack 2,2 TDI pisze :
Żona lub mąż członka klubu płaci tak jak członek klubu - 100 zł
wszystkie dzieci powyżej 8 lat - 50 zł
dzieci do 8 lat - bezpłatnie
nie klubowicze - 120 zł
pakiet żywnościowy jednakowy dla wszystkich - 40 zł
Ze swojej strony w opisie wpłaty proszę czytelnie ując za ile osób jest wpłata itp.
Pozdr.
R
Rzeczywiście to trochę nietypowe, bo zazwyczaj na imprezach 4x4 płaci się od auta plus dopłata za dodatkowe osoby poza kierowcą i pilotem.Flojd napisał(a):No dobra z tego wychodzi ze płacimy od głowy...
O ile pamiętam to głosowanie dotyczyło miejsca/organizatora a nie ceny Szczegółowych kalkulacji wówczas chyba nie było. Ale może to jest dobry pomysł na przyszłość, żeby konkurencja była również cenowa i każda oferta była opatrzona ceną. Jak w przetargu. W końcu im taniej na miejscu, tym więcej można przeznaczyć na dojazd i większa frekwencja będzie. Przy okazji można wtedy większe upusty za np. nocleg wynegocjować. Wielu liczy teraz każdy grosz i może wtedy nie byłoby tak, że połowa głosujących nie przyjeżdża.mody1 napisał(a):cena jest znana i została zakceptowana w demokratycznynym głosowaniu
Te gadżety to dla wszystkich czy tylko zwycięzców zabaw? Znaczy się, czy każdy wróci z czymś więcej niż tylko wspomnieniami czy tylko ci, którzy się odpowiednio wykażą?sponsorzy nie dają pieniędzy, tylko gadzety/nagrody dla uczestników zlotu
mody1 napisał(a):...sponsorzy nie dają pieniędzy, tylko gadzety/nagrody dla uczestników zlotu
Dokładnie o to mi chodziło. Materiały reklamowe firmy (gadżety, ulotki, itp.) nie są sponsoringiem. To zupełnie inna rubryka z budżecie marketingowym. Zresztą ich koszt został poniesiony przy zakupie a dystrybucja to też nie sponsoring. W koszty sponsoringu można wpisać rzeczywiste wydatki na działalność celową związaną z promocją firmy. Jeżeli mowa o sponsoringu naszego zlotu, to faktura musi być wystawiona przez jego organizatora, czyli Autodrom. I ta faktura powinna dotyczyć umowy zawartej pomiędzy tymi jednostkami, która precyzuje ile i za co płaci sponsor (np. nagrody, udział w kosztach organizacji, etc.) lub dostarcza w formie swoich produktów (np. napoje) i wtedy zamiast faktury sponsorowany wystawia potwierdzenie dostawy. W zamian sponsor dostaje prawo do umieszczenia swojego logo w logo imprezy, rozwieszenia banerów, rozstawienia namiotów, parasoli itp. dupereli na czas trwania imprezy. Krótko mówiąc musi istnieć umowa sponsorska. Są takowe?JJKILLER napisał(a): * sponsor – jest nim najczęściej firma lub osoba prywatna zainteresowana promowaniem siebie lub swoich produktów i ponosząca z tego tytułu określone koszty
pavca napisał(a):• wyżywienie 4 osoby 2 dni = 320 zł
Powrót do VI Zlot OFF, 2011, Włościejewki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość