Witamy !

[All] Nie będę oryginalny, ale nie odpala..

Wszystko o LPG

[All] Nie będę oryginalny, ale nie odpala..

Postprzez piotrul » 02 wrz 2008 18:52:00

Przestała odpalać na gazie (tylko lekko załapuje i gaśnie) więc pędem do sklepu po pompę, bo oczywiście była spalona... od długiego czasu:oops: Pompa nówka paliwo jest, iskra jest silnik nie pali. Jak jej w desperacji wlałem 2 strzykawki bęzyny do kolektora to zapaliła " od ręki" ale oczywiście zaraz zgasła. Pomierzyłem prąd na wtryskach i nie ma nic... jakiś szczątkowy. Czy to wtryski padnięte, czy jeszcze coś. Ale dlaczego nie pali na gazie???
piotrul

Re: Nie będę oryginalny, ale nie odpala..

Postprzez wojtekkk » 03 wrz 2008 07:58:31

bo nie dostaje prądu---sprawdź przekaźnik od spraw zapłonowo paliwowych---powinien znajdować się przy lampie od strony kierowcy
wojtekkk

Postprzez piotrul » 03 wrz 2008 08:28:51

Wojtku ale co nie dostaje prądu? Wtryski, to mogę zrozumieć ale, ten przekaźnik nie steruje gazem. A jak ew. sprawdzić ten przekaźnik?
piotrul

Postprzez FROTERKA » 03 wrz 2008 11:24:37

Mnie uczyli, że nie powinno się odpalać na gazie tylko na benzynie i dopiero po rozgrzaniu silnika przełączyc na gaz.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez piotrul » 03 wrz 2008 11:57:25

Mnie też tak uczyli, ale z niesprawną pompą jakoś tak ciężko odpalać na benzynie :mrgreen: A jeździć trzeba...
piotrul

Postprzez wojtekkk » 02 paź 2008 11:17:38

piotrul napisał(a):Wojtku ale co nie dostaje prądu? Wtryski, to mogę zrozumieć ale, ten przekaźnik nie steruje gazem. A jak ew. sprawdzić ten przekaźnik?

gazem nie ale daje napiecie na elementy wyposażenia silnika jak np silniczek krokowy i takie tam--nie jestem elektrykiem ale jak u mnie to coś padło to albo nie palił wogle albo po wyjeciu kluczyka dalej było napięcie na krokowcu i innych czujach przy silniku albo wyjałem kluczyk a on dalej pracował
no i ciekawe gdzie z gazem masz wciecie-bo to że na gazie nie pali to chyba elektrozawór sie nie otwiera-bo przeciez świeczki prąd maja bo zasilony bezpośrednio załapał
sprawdzić najlepiej wtykając drugi--no chyba że to same styki padły --żaróweczka na kabelkach i próbować
wojtekkk

Powrót do Instalacje LPG