Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):I trzy lata gwarancji.
Jak wyciągarka w środku lasu wyczerpie akumulator to też?fly_jabko napisał(a):Z Assistance - jak Cię unieruchomi padnięta bateria to przyjadą Cię odpalić
Czyli masz dokładnie to samo co ja (ten pobór to zegarek) i też nie doszedłem o co kaman. Alternator prąd daje, bo jak odpiąłem aku po odpaleniu silnika, to cała elektryka działała pięknie. I dalej nie wiem czy problem jest w aku czy rozruszniku, który może ma jakieś dziwne zwarcie i dlatego kręci jakby aku był rozładowany albo ciągnie lewy "prąd", którego nie zamienia na pracę. Kabel do rozrusznika wymieniłem na wszelki wypadek i się nie grzeje, ale to 35mm2, więc prędzej elektrolit się zagotuje. Aku próbowałem 2 różne i 2 rozruszniki też a efekt jak był tak został, czary...JJKILLER napisał(a):Naładowałem aku, po 48h sprawdzam i trzyma 12,78V, więc z aku nie ucieka.
Wpiąłem wczoraj pod pracą do autka, sprawdziłem pobór miernikiem i wyszło 0.03A, więc Autko też nie wysysa prądu. Czyżby altek nie doładowywał podczas jazdy i dlatego aku padało???
jrzeuski napisał(a):Czyli masz dokładnie to samo co ja (ten pobór to zegarek)
Może ruszyli ten kabelek pod maską i wystarczyło, żeby pękł do końca.JJKILLER napisał(a):Wniosek z tego że jednak chyba nie gaziarze, tylko wiek Frotki był sprawcą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość