Witamy ! |
---|
|
Zeppelin napisał(a):Koledzy mega pytanie chce wymienić olej w silniku i nie wime jaki lał wcześniejszy własciciel znalazłme 2 butelki 5w30 syntetyk i 15w40 mineralny wyczytałem zę silnik 16v nie powinien jeździć na mineralnym bo można go łatwo zajechać i zastanawiam sie czy jak wleje ten 10w40 to sie sillnik nie rozszczelnico o tym myślicie ??
KrzysiekCz1 napisał(a):Zeppelin napisał(a):Koledzy mega pytanie chce wymienić olej w silniku i nie wime jaki lał wcześniejszy własciciel znalazłme 2 butelki 5w30 syntetyk i 15w40 mineralny wyczytałem zę silnik 16v nie powinien jeździć na mineralnym bo można go łatwo zajechać i zastanawiam sie czy jak wleje ten 10w40 to sie sillnik nie rozszczelnico o tym myślicie ??
Czegoś tu nie kumam:znalazłeś 5w30 i 15w40 a zastanawiasz się czy wlać 10w40. Jak chcesz wymienic całość to się nie zastanawiaj lej ten który zaleca producent przeciez nie będziesz dawał oleju do analizy jaki jest zalany, a lepiej wymienić na świeży jak jeżdzic na przepracowanym.
Zeppelin napisał(a):Wiec tak jeden to mobil syntetyk 5w30 a drugi to lotos 15w40 gas wiec też dolewke robiłem tego lotosa. Auto ma przejechane 160 tys km hmm minerała bierze ok 0,5-1 l na 1000 km jeźdze raczej w cyklu miejskim
Pawel napisał(a):Mam "dalekiego" znajomego w aso Opla i z te go co on mi opowiadał o firmowych oplowskich olejach Genuine GM to, pod naklejką, Total...
mklw napisał(a):...Skrzynka różnicowa - ????? znalazłem info o tym by lać olej 5W30...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość