Witamy ! |
---|
|
Jak pasek może się przesunąć jak wypełnia cały rowek w rolce?steele napisał(a):Zauwazylem dzisiaj,ze pasek klinowy przesunal mi sie na kolku na oslonie silnika w strone oslony i na klika milimetrow zlazl z kolka.
jrzeuski napisał(a):Jak pasek może się przesunąć jak wypełnia cały rowek w rolce?steele napisał(a):Zauwazylem dzisiaj,ze pasek klinowy przesunal mi sie na kolku na oslonie silnika w strone oslony i na klika milimetrow zlazl z kolka.W każdym razie musisz zsunąć pasek i sprawdzić ręką czy rolka się telepie. Jeśli tak, to padło łożysko w niej i daleko nie zajedziesz, bo pasek w końcu spadnie i nie będzie ani obiegu wody ani ładowania (wspomagania kierownicy i hamulców też, ale bez tego dałoby radę jechać).
drech napisał(a):Może warto wyczyścić koła pasowe przed założeniem nowego paska?
profaner napisał(a):Mea culpa mea culpa...
przepraszam że odnowę stary temat.
Mam problem że wspomaganiem a zamierzam wymienić paski i jeszcze pewnie rozrząd.
Nie przeglądałem się jakoś super Ale czy pasek klinowy w 2.0 8v czyli c20ne chyba luzuję się odkrecając alternator? pasek od wspomagania ma chyba śrubę napinającą? dobrze myślę? frota a sport 1994
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość