Witamy ! |
---|
|
Wookash napisał(a):zauwazylem jadac na 2 i majac okolo 2-2.5 tysiace obrotow komp pokazuje mniejsze spalanie niz jadac z ta sama predkoscia na wyzszym biegu
Wookash napisał(a):Tankuje zawsze tak samo PB 95 i zawsze na tej samej stacji czyli Statoil i nigdy nie mialem problemu. Fakt mam krotkie odcinki do przejechania max 4-5 km wiec ciagle zimny i ssie. Pytam bo jakby cos sie dalo wymienic na nowe i by to w jakims stopniu o kilka procent obnizylo spalanie to przy tej ilosci juz by bylo cos.
Wookash napisał(a):Dzisiaj zatankuje na orlenie i zobacze jak wyjdzie ze spalaniem. Przymierzam sie tez do diagnostyki na kompie moze cos mechanior znajdzie. Zauwazam ze mi coraz zimniej w samochodzie i nie lapie dosc szybko temperatury i nie leci za cieple wiec moze termostat niezamyka i niedogrzewa sie silnik i jezdze ciagle na ssaniu.
janusz64 napisał(a):Mój pali w mieście 12,5l jazda delikatna.
Trasa 90-100km/h 8-8,5l bez obciążeń,jeżdżę sam.
STRUNA napisał(a):janusz64 napisał(a):Mój pali w mieście 12,5l jazda delikatna.
Trasa 90-100km/h 8-8,5l bez obciążeń,jeżdżę sam.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
rozumiem że gazu nie masz! ale spalanie masz szokujące, fabryka podaje spalanie naszej Froty w mieście 15l. na ogól trzeba coś do tego dodać, aż wierzyć się nie chce.....
w trasie też pali Ci rewelacja!!!!! zazdroszczę![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wookash napisał(a):czyli ekojazda odpada hyhyhy cale szczescie ze zapierniczam jak szalony i to pewnie dlatego tyle pali no nic pozostaje pisk placz i zgrzytanie zebow przy tankowaniu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości