Witamy ! |
---|
|
Masz na myśli ceny paliw?nightman napisał(a):jeżeli nasze zamiary nie zostaną przez brutalną rzeczywistość ostro zweryfikowane
WSTĘPNY REGULAMIN:
I. POSTANOWIENIA OGÓLNE:
1. Impreza ma charakter ściśle turystyczno-krajoznawczy, w związku z tym nie będzie polegać na spędzaniu całego dnia w aucie.
2. Regulamin będzie ulegał zmianom wraz z rozwojem sytuacji.
3. Wyprawa ma promować pozytywne cechy offroadu, dlatego wprowadza się zasadę "bez ciśnienia", powoli a do celu, wszelkie oznaki niszczenia zieleni, cudzej własności itp będą bardzo negatywnie odbierane.
II. TRASA
1. Tyczenie trasy będzie odbywać się ustawiając w nawigacji najkrótszą możliwą drogę do celu.
2. Na trasie docelowej mogą być zaprogramowane punkty pośrednie w których są atrakcje godne obejrzenia.
3. Jeżeli trasa wypadnie po autostradzie, to należy nią jechać nie szukają na siłę offroadu.
4. Jeżeli na trasie wypadnie centrum dużego miasta na etapie planowania trasy założone zostaną punkty pośrednie umożliwiające ominięcie dużego miasta przejeżdżając mniejszymi miejscowościami.
5. Planowany przebieg trasy - tylko zarys(skopiuj i wklej tam gdzie wpisujesz www itd...)
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=32-065+Krzeszowice&
daddr=Radlin+to:Siedl%C4%99cin+to:%C5%BBaga%C5%84+to:Drawsko+Pomorskie+to:
%C5%BBelazo,+S%C5%82upski,+Pomorskie+to:Elbl%C4%85g+to:Suwa%C5%82ki+to:Bia%C5%82a+Podlaska+to:Zamo%C5%9B%C4%87+to:Medyka+to:Dobczyce+to:mi
%C4%99kinia&hl=pl&geocode=FeAa_QIdtpArASk3B3rnwvAWRzEvI6INOwhmgg%3BFXWw-
wIdTe8ZASmpFfwJ5k8RRzH5Fg-j_q6Rag%3BFdApCQMdnVLvACnr1a3vEN8ORzG29jv3P8ICCw%3BFTSgEwMdoNbpACkv7Yr7oKYIRzEU
0H27FWB7rw%3BFeTTMAMdwEzxAClNiWzAHh0BRzFjY9ak2fVDGQ%3BFY7hQQMdqEwHASmjg5Tze23
-RjEGIPMyjQR4lA%3BFR1bOgMdyhYoASmFDt-
ln0v9RjGpw5W4CTt_Wg%3BFSKtOQMdZOVdASlbjkfPOQLhRjGgnqnEvfgvkg%3BFavzGQMdtbpgASlXa
aZbJpEhRzGT4H49foNtWQ%3BFRD5BQMdAcxiASl30hHarWcjRzGApfgCkkUAug%3BFSz39wId7MNdAS
mR9SaeGno7RzFYunoytXx6kg%3BFVUg-QId94gyASkfEtOVzWoWRzFV-
biDxY6Izg%3BFWVR_QIdbTYrASk1F7sJ8_AWRzG48DcLo6FD7g&mra=ls&dirflg=ht&
sll=51.048301,19.401855&sspn=3.135858,10.821533&ie=UTF8&ll=52.241256,19.050293&
spn=6.11035,21.643066&z=6
III. UCZESTNICY
1. Nie będzie tworzona na siłę ekipa wyprawowa, jeśli tak wyjdzie to organizator pojedzie sam.
2. Kto będzie miał ochotę może się przyłączyć w dowolnym momencie na dowolny odcinek pod warunkiem że uszanuje plany organizatora.
3. Organizator nie przewiduje wpisowego(ewentualne nalepy organizator imprezy bierze na siebie) koszty z jakimi należy się liczyć to paliwo(do pokonania ok 2500km), wyżywienie, wstęp do atrakcji itp.
IV. NOCLEGI
1. Założeniem organizatora jest nocowanie pod namiotem w miejscach bezpiecznych i ustalonych przed wyjazdem przez organizatora.
2. Noclegi mają charakter obozowy, pożywienie z kuchenki turystycznej/ogniska/surowe.
V. WYMAGANY EKWIPUNEK
1. Aby było ładnie i składnie i bez stresów, każdy powinien pamiętać o niezbędnym wyposażeniu:
* pojemnik na wodę ( około 10 litrów)
* odbiornik GPS
* odbiornik CB
* telefon komórkowy
* samochodowy atlas, lub mapa Polski o jak najmniejszej skali
* rękawice robocze
* saperka i siekiera
2. Wyposażenie biwakowe niezbędne w czasie wyprawy:
* namiot, karimaty i ciepłe śpiwory
* krzesełka i stoliczki turystyczne(chyba że chcecie jeść na stojąco)
* oświetlenie biwakowe
* przybory higieniczne
* kuchenki turystyczne, menażki i naczynia
* worki na śmiecie i papier toaletowy
* rzeczy osobiste
jrzeuski napisał(a):Masz na myśli ceny paliw?
przemia napisał(a):Obserwując toczące się przygotowania informuję że rozmawialiśmy z "najtmanem" i przewidujemy różne trasy, różne długości i różne terminy.
Ach tak, czyli specjalnie chcesz mnie ominąć kilkukilometrowym łukiemprzemia napisał(a):będę chciał zrobić zaplanowaną trasę...
jrzeuski napisał(a):Ach tak, czyli specjalnie chcesz mnie ominąć kilkukilometrowym łukiemprzemia napisał(a):będę chciał zrobić zaplanowaną trasę...![]()
jrzeuski napisał(a):Jasne, że aktualne.
PROPOZYCJA TRASY napisał(a):Start Krzeszowice - Rynek
a) nocleg pierwszy - okolice Nysy, do celu ok 200km
- atrakcje do ustalenia
b) nocleg drugi - Okolice Jeleniej Góry, do celu ok 210km
- Kaplica Czaszek w Czermnej
- Błędne Skały
- RIESE - Projekt Olbrzym
c) nocleg trzeci - okolice Międzyrzecza, do celu ok 250km
- MRU - Międzyrzecki Rejon Umocniony
d) nocleg czwarty - Międzywodzie, do celu ok 250km
- zwiedzanie Międzyzdrojów
e) nocleg piąty i szósty - okolice Jarosławca do celu, ok 180km
- zwiedzanie wybrzeża Bałtyku
- ruiny kościoła w Trzęsaczu
- Latarnia Morska w Niechorzu
f) nocleg siódmy - okolice Lidzbarku Warmińskiego, do celu ok 350km
- maraton drogowy
- kamienne kręgi Babi Dół
g) nocleg ósmy - okolice Suwałk - nad jeziorem, do celu ok 250km
- Wilczy Szaniec lub Mamerki - tereny poniemieckie
- Piramida w Rapie
- Wiadukty w Stańczykach
h) nocleg dziewiąty - okolice Białej Podlaskiej, do celu ok 300km
- atrakcje do ustalenia
i) nocleg dziesiąty - okolice Medyki, do celu ok 350km
- maraton drogowy
- po drodze zwiedzanie Zamościa
j) nocleg jedenasty - Raciechowice, do celu ok 250km
- atrakcje do ustalenia
Dwunastego dnia wyprawy po śniadaniu, powrót do domu.
nightman napisał(a):Nie mój cyrk, nie moje małpy ...
nightman napisał(a):Nie mój cyrk, nie moje małpy ...
przemia napisał(a):Biorąc pod uwagę 200km w 3-3,5 godziny(więcej jeżdżenia na pewno będzie po czarnym) to na potencjalne 10 godzin jazdy zostaje 6,5-7 godzin na zwiedzanie. Wg mnie to wystarczy żeby danym miejscem się zauroczyć, a nie zapuścić tam korzenie.
przemia napisał(a):Mówiłeś że chcesz jechać w innym terminie to co sie wpier...?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość