Jak tam chcecie. Możecie jechać dzień wcześniej dwa dni wcześniej i spotkamy się na miejscu 17 w niedziele późnym popołudniem.
...albo kto chce może wystartować z PL ze mną 17 skoro świt.
Możecie jechać tak jak było planowane w sobotę i sobie zostać na noc w Tokaju (ta opcja zawsze mnie kusiła).
Możemy w niedziele po południu spotkać się razem w Tokaju i już wspólnie jechać do RO na pierwszy nocleg.
Czuje się w obowiązku napisać, żeby dla wszystkich było jasne i nie było niespodzianek jaki charakter ma wyjazd.
Taki jak rok temu

Czyli.
Offroad turystyczny mogą pojawić się trudniejsze odcinki.
Sama trasa zaplanowana mniej więcej tak abyśmy zawsze parli "do przodu" bez wracania po kilkadziesiąt km.
Wyjazd nastawiony na pełny kontakt z przyrodą

Oczywiście 90% trasy jest nie objechana i nie mam pojęcia jak wygląda

Może być miejscami: bosko, zajebiście, trudno, zamknięto, przejabanie, obleśnie, śmierdząco, niebezpiecznie, nudno itp...
Noclegi głównie w terenie na dziko. Pewno wypadną nam ze 3 noclegi w jakimś agro czy pensjonacie... Dla mnie nie musi być ich wcale bo wygodę mam na co dzień. Oczywiście w sytuacji pogody dramatycznej będziemy szukać jakiegoś schronienia pod dachem. Przypomniam, że rejon Maramuresz to żywy skansen Europy i na próżno szukać tam mnóstwa pensjonatów, moteli, hoteli itp...
O mycie się i wszystko co się z higieną wiążę oraz jedzenie każda załoga dba sama mając na uwadze, że miejscami do najbliższego sklepu będzie baaaardzo daleko.
Jesteśmy dorośli więc jak komuś ten tryb wakacyjny się nie spodoba możemy umawiać się na miejscach noclegowych z tym, że niektóre są wysoko w górach. Ktoś ma ochotę przespać cały dzień - proszę bardzo. Dostaje koordynaty na nocleg następny lub za dwa dni i aloha

Nie wierze w jeżdżenie na spontanie bez zaplanowanej dokładnie trasy. Wtedy na ciekawe szlaki na pewno trafić się nie da. W zeszłym roku trasa była przygotowana jak po sznurku i sprawdziło się. Na chwilę obecną mam rozkminione mniej więcej 45% trasy i każdą wolną chwilę staram się nad trasą siedzieć. Powiem tyle - będzie ładnie ale off-road prawdziwy też będzie.