Witamy !

Baza fronterowych noclegów

Baza fronterowych noclegów

Postprzez kwinto1971 » 09 mar 2010 23:42:56

Myślę o czymś na wzór wymiany turystycznej "Couchsurfing" http://www.malypodroznik.pl/porady/p_Couchsurfing.htm swoista baza danych ludzi którzy chcą gościć i chcą być goszczeni. Moja propozycja to Blachownia kolo Częstochowy (10km od centrum) Więcej informacji o miasteczku: http://blachownia.republika.pl/galerie.htm . Dysponuje placem (okolo 1000m) na namioty blisko drogi 46 Oczywiście do dyspozycji łazienka i kuchnia , jedno wygodne łózko w domu tez się znajdzie dla dwojga lub nawet dla 3 . Chętnie pokażę okolice i Cz-we tez , oraz pobliskie miejsca off roadowe . Wieczorna integracja z :beer: grillem i Pieczonkami ,jesli tylko pogoda pozwoli . Chętnie Was ugościmy po wcześniejszym umówieniu na Pw lub tel. Zapraszamy
kwinto1971

Re: Baza fronterowych noclegów

Postprzez kwinto1971 » 15 mar 2010 11:32:33

Widzę ze wszyscy wyznają zasadę "Mój dom to moja twierdza" ale co się stało z Nasza gościnnością ? Zaproponowałem prosta ,już sprawdzona metodę podróżowania a raczej nocowania . Niestety nikt się dopisuje :( czy nikt nie chce poznać ludzi zwykle tylko znanych z nicka? . Ja chce gościć i być goszczonym , to na pewno fajniejsze i niż jechać gdzieś i opierać się tylko na drukowanym przewodniku turystycznym i noclegiem w bezdusznym pokoju hotelowym . Jeśli nie będzie chętnych do dopisania się do bazy oczywiście usunę post ale ludzi z "wyprawy w Polskę " będę gotów przyjąć jeśli będzie im po drodze .
kwinto1971

Postprzez FROTERKA » 15 mar 2010 11:37:03

kwinto1971 napisał(a): Ja chce gościć i być goszczonym

Luuuuuz, ja też.
Nie mamy jakichś ***** warunków ale można skorzystać z prysznica, prądu, komputera, noclegu, drobnych napraw itp.
:D
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez kwinto1971 » 15 mar 2010 11:55:49

FROTERKA super :>: Jeszcze tylko napisz miejscowość bo Małopolska spora jest
kwinto1971

Postprzez FROTERKA » 15 mar 2010 11:57:51

Poznachowice Górne koło Dobczyc.
tel. 608 089 606, zebyśmy byli w domu. :D
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Wookash » 15 mar 2010 12:55:12

Pomysl fajny i bardzo bym chcial tez zaproponowac noclegi ale niestety nie mam na to warunkow :(
Wookash

Postprzez przemia » 17 mar 2010 10:22:02

Z żonką oferujemy kawałek trawnika i kabel z prądem w małej wiosce pod małopolskimi Krzeszowicami (rzut beretem - dosłownie - wyrobisko po kopalni odkrywkowej :mrgreen: )

Duuuuuży kawałek trawnika, niestety w chwili obecnej bez prądu w małej wiosce pod świętokrzyskim Strawczynem (niedaleko Łysa Góra i zlot czarownic :mrgreen: )

Dane kontaktowe w profilu :)

pozdrawiam
Przemek
przemia
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 16
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez bielikzloty » 17 mar 2010 11:05:38

jesli kogos kaszuby interesuja to tez zapraszam :mrgreen: przodkowo trawnik w domku lezanka jakias tez sie znajdzie, lazienka kuchnia i grill do dyspozycji , kanal jak ktos by potrzebowal spawarka i skromny komplet kluczy . w msciszewicach trawnik do roztawienia namiotow tylko wc prowizorka jak narazie ale sie to zmieni niedlugo . czapiewski mlyn ale tam tylko sam teren nad samym brzegiem jeziorka piekna okolica wode dalo by rade zalatwic ale toalety brak :cry2:
bielikzloty

Postprzez jrzeuski » 17 mar 2010 11:19:30

Jak Kaszuby lub Trójmiasto to i u mnie można zanocować. Znajdzie się i trawnik pod namiot i łóżko w domu. Do dyspozycji jest też garaż z kanałem, wydrukowana serwisówka Haynesa, narzędzia (w tym spawarka).
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez dolas » 25 paź 2010 18:26:15

pod słowińskim parkiem narodowym
izbica, warunki wiejskie:), dobrze wyposażony warsztat (baza dla mojej frontery i ruska)
wcześniej prosze o kontakt: telefon 691027248
dolas

Postprzez markus » 04 lip 2011 12:11:28

zapraszam na Podkarpacie, okolice Mielca: puszcza Sandomierska, zamek w Baranowie Sandomierskim, skansen w Kolbuszowej etc.
można rozbić namiot na trawniku, obecnie do ogarnięcia przyczepa campingowa sąsiada za 60 zeta za 24h, prąd, łazienka, grill oraz w razie potrzeby kanał, narzędzia, spawarka itp.
kontakt tel 508 772 564, 781 389 687
Zapraszam!
markus

Powrót do Nasze podróże