Witamy ! |
---|
|
adrianee36 napisał(a):RudeBoy napisał(a):Asisstance jest po to żeby zwłoki dotaszczyć do PL.
Tylko trzeba do tego dobrego Asisstance i kolegów którzy stargają truchło na jakiś asfalt.
myslisz ze koledzy sa wstanie zjechac bez hamulców 2 tonowym autem ? do tego bez wspomagania układu kierowniczego? w takim terenie jaki robilismy ?
RudeBoy napisał(a):jakbyśmy przeszlifowali głowice chrustem z lasu to by się udało
-- Dodano 12 sie 2013 21:50:23 --
Policzyłem ile wydałem na paliwo.
O ile się gdzieś nie pieprznąłem Poszło 1770zł.
Średnie spalanie z całego wyjazdu: 9,5
Moim zdaniem zajebiście. Biorąc pod uwagę, że asfaltu było mało
Zabrałem się dziś po południu za przegląd auta.
Wściekłem się bo odkryłem co mi stukało. Myśląłem, że to łączniki stabi się wysrały. Okazało się, że jeden łącznik się odkręcił, poluzowała się śruba i to mi stukało wkurzając mnie przez tydzień. Wystarczyło jedną śrubę dokręcic. O dziwo wszystkie gumy sworznie żyją. Nawet silentblocki amortyzatorów jeszcze pożyją.
Za to belka-poprzeczka wahaczy do wymiany.
Wymontowałem to dziś z zamiarem wyprostowania.
Oczywiście ni pyty nie idzie tego wyprostować. Tłukłem młotem 6kg i nic.
Ostro musiałem jebnąć, że się tak franca zgięła. Wszystko dla Was, jak objazdu szukałem
Jakbym nie miał osłon aluminiowych to bym na 100% skasował albo urwał miskę.
madcar napisał(a):w PZU mają coś takiego jak "klauzula zwiększonej odległości" co daje łącznie holowanie do 1000km od miejsca zdarzenia. Wykupiłem takowe jak jechaliśmy w sierpniu do Czarnogóry i Chorwacji.
Ważność 1 rok, holowanie do 1tyś km poza RP (obowiązuje w Europie-poza Mołdawią i Rosją, ale obejmuje także Algierię, Maroko, Izrael i Tunezję)
Rzeczywiście można skorzystać z holowania poza granicami RP od 7 dni po podpisaniu umowy (ale na szczęście agent mi to wyraźnie powiedział przy podpisywaniu, zakładałem że do tego czasu będę jeszcze w miejscu zamieszkania i dopiero dotrę zagranicę).
I ogólnie na razie nie musiałem korzystać z pomocy![]()
kosztowało mnie to 470zł/rok (dla klientów PZU chyba taka cena jest), ale że nie mam żadnego ubezpieczenia w PZU to taniej mi wyszło dokupić Mini Casco od kradzieży za 70zł, niż płacić jakąś dopłatę do tego iż nie jestem klientem.
mpl napisał(a):ja za to assistance płaciłęm 250zł mając OC w PZU i MiniCasco.
przemia napisał(a): W sumie wyszło tego 1900zł .
eric napisał(a):Przemek kogo ty oskarżasz o zgubienie dokumentu księgowego.
Taki fachowiec jak Froterka gotowy wrócić go szukać albo domagać się duplikatu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość