Witamy !

[All] wyblakły hardtop

[All] wyblakły hardtop

Postprzez RenOpel » 07 mar 2008 12:31:49

witam,w mojej frotce mam już bardzo wyblakły hardtop no i nie za ładnie to wygląda,ma ktoś pomysła czym można by go było zapastować albo odświerzyć ?
proszę o sugestie
RenOpel

Postprzez mirokez » 07 mar 2008 12:58:55

Slyszalem ze jest jakies preparat (mleczko). Nie wiem jakiej firmy jest te prearat ale podobno jest on koloru czerwonego
mirokez

Postprzez wojtekkk » 07 mar 2008 13:04:54

proszę o sugestie
-u mnie też wyblakł-zostaje jak jest
wojtekkk

Postprzez perulama » 07 mar 2008 18:59:34

Proponuję preparat do plastików w sprayu , świetnie nabłyszcza i odświeża , jednocześnie przywracając naturalny kolor. Wypróbowałem u siebie na plastikach progowych i wyglądają jak nówki a wcześniej na plaskatych i zawsze było super POLECAM! :D
perulama

Re: wyblakły hardtop

Postprzez matrix0070 » 12 sty 2010 23:05:56

w sumie jestem nowicjussz bo frotkę zakupiłem i grzebie się z nią od niedawna ale dzięki temu forum dużo więcej wiem więc i jeden swój patent przedstawie. Co do odświeżania dachu (DOKŁADKI) ja zrobiłem w swoim Sporcie B tak: auto kupiełm 3 tyg temu, dach był w paru miejscach od góry porysowany, od prawego boku nad szybą wytarty od czegoś (powłoka zeszła w paru miejscach) praktycznie do białego plastiku. Obawiając się nieco o efekty ale zaryzykowałem i postanowiłem go pomalować. Wykręciłem relingi, dach umyłem i odtłuściłem, obkleiłem dokadniutko szyberdach, szyby i blachy na połowie auta ;) zaopatrzyłem się w zwykły spray czarny mat za 15zł i 3 etapami (co 10min) pięknie odnowiłem sobie cały daszek, polecam, efekt naprawdę dobry, nigdzie nie zaciekło, nie napryskało (gdzie nie trzeba) lakier świetnie się trzyma. A dach fajnie się maluje bo ten plasticzek ma taką "mikrofakturkę" :) polecam ;)
Mati https://www.facebook.com/MatiWolak
Auta są fajne... ale motocykle fajniejsze!!! :D
Frontera B Sport 2.2 DTI 99r. LSD, Lift 2", dystanse + "zimówki" Fedima Extreme Evolution 31"

Yamaha YZF-R6 05r.
WSK 125 KOS 86r.
matrix0070
Bywalec
Bywalec

Obrazki: 0
Pochwały: 6
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Powrót do Nadwozie, rama