To wystrugaj sobie lepiej od razu stalowy zderzak.
No mud, no fun Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch Vectra B kombi 2.5V6 170KM Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition naprawy i motanie Frotek SMS/PW/email/czat.
Kangury z A sa wylacznie ozdobne, raczej przed niczym nie chronia. Poza tym po 20 latach sa praktycznie calkowicie przepruchniałe i czesto trzymaja sie tylko na farbie. Nie warto.
Isuzu Trooper 3.1D 1997 Toyota 4-Runner 3.0V6 1991
ja mam założone z A do B, w kwesti montazu to do wyciecia to tylko troche blotnik od spodu miasialem podciac , a mocowanie zorbilem poprzez podkladki metalowe. Ogolnie troche odstaje od lamp i zima troche sniegu tam nalatuje ale spoko
Nie wiem gdzie mam fotki jak montowałem kangur z A do B.
Do montażu kangura użyłem profilu stalowego tylko nie pamiętam o jakim wymiarach. Trzeba by przyłożyć i zmierzyć ile brakuje. W B jest szersza rama.
W profilu powierciłem otwory gdzie przykręciłem kangur. Potem wszystko do mocowania i tyle. Nic nie musiałem podcinać w zderzaku. Całkiem nieźle pasował.
Jednak fakt faktem zamontowałem go w sobotę a w niedzielę rozwaliłem. Dziwnym trafem między lewą lampę i kangurem znalazło się drzewo i jedynym wyjściem był wsteczny i kangur ładnie się wyłamał.