Witamy ! |
---|
|
Fajnie, ale jak to zastosować do górnej powierzchni ramy? Jak się zrobi 5cm bodyliftu, to można ręcznie druciakiem tam poszorować, ale bez zdjęcia budy nie widzę szans na porządne oczyszczenie. Druga kwestia to przewody na ramie. Hamulcowe same spadły jak piszesz, ale w A również paliwowe idą po ramie (w B po skrzyni) i niestety zatrzaski się ułamują przy próbie wypięcia przewodówsador86 napisał(a):Jeśli chodzi o konserwację w miarę szybko i efektownie to polecam w miarę możliwości wyczyścić ramę np. :
-na początek młotkowanie - tak ażeby większe płaty farby poschodziły,
- szczota druciana na wiertarkę
-bosch i tarcza palierowa
Nie da się w ten sposób przepłukać całej ramy, tylko całą część środkową. W A tylną część można przepłukać po zdjęciu tylnego zderzaka, nie wiem czy w B rama też tam jest otwarta. Z przodu rama w A jest zaspawana, w B pewnie podobnie.do profili zamkniętych mam novol też na pistolet ale nie wiem jak taktycznie podejść do tego:
wyjąłem wszystkie możliwe zaślepki z ramy - następnie szlauch z wodą i płukanie ramy od środka- warto
O ile nie zostały mechanicznie uszkodzone. Jak ktoś chce wypełnić czymś progi, to zamiast wyjmować zaślepki można dobrać się do słupków, wyciągnąć gąbki wygłuszające i tamtędy nalać środka zabezpieczającego (albo pianki jak ktoś woli).-z przodu po wyjęciu korków palcem można było wyczuć duże ilości tłustego zabezpieczenia - progi w przedniej i środkowej części są zazwyczaj 100% zdrowe
gregor1 napisał(a):przed konserwacją nadwozia, chciałbym się pozbyć naklejek z boków froty,tych oryginalnych mazajków, może macie na to jakiś patent?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość