Witamy ! |
---|
|
michal 2,8tdi napisał(a):większe opłaty na autostradach
lysy napisał(a):michal 2,8tdi napisał(a):Są tego + (większa ładowność) ale tez minusy![]()
większe opłaty na autostradach parkingach itp![]()
no i w dowodzie ci pisze rodzaj pojazdu "cięzarowy"
Z tymi autostradami jak i parkingami nie masz racji samochod zewnetznie nie rozni sie od osobowego, oplaty sa takie same
michal 2,8tdi napisał(a):z karakowa jak wylatujesz na A4 to jak jechałem do bydgoszczy a jak wracałem to normalnie jak za osobówkę płaciłem
POPO napisał(a):wiec jeszcze należy poczytac ustawe czy jakies tam inne paragrafy bo to że kratka jest to nie zawsze pozwala odpisywac Vat od paliwa servisu cześci itp kiedyś tak było teraz już nie
są jeszcze przepisy mówiące o warunkach do spełnienia przez auto "niby osobowe" - ogólnie mówiąc i w dużym skrócie to:
- przestrzeń bagażowa musi byc większa od pasażerskiej i odgrodzona stała przegrodą np kratką ( co przy autach 4osobowych nie ma prawa bytu) dlatego przeważnie likwiduje się drugi rząd siedzeń na poczet zwiekszenia bagaznika
- przestrzeń ładunkowa/bagażowa jest oddzielna (tak jak w pick-up'ach lub typowych dostawczakach)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość