To pewnie na podstawie Twojego linka a że wydrukować potrzebowałem to pdf przy okazji zrobiłem i zamieściłem jakby ktoś szukał. I faktycznie pdf jest łatwiej przenaszalny i zapisywalny (polska mowa być trudny język )
Była Legalna Front(i)era Jest Long 2.2 benzyna + LPG Piszę poprawnie
ostatnio oglądałe to kilka miesięcy temu.... dawno... ale kilka dni temu musiałm rozkręcic z pamieci deske poszło błyskawicznie musiałem sie dostac do żarówki ŁADOWANIE testowo zamieniłem ŁADOWANIE z CHECK_ENGINE żarówki okazały sie sprawne
Przy okazji przesynołem przycisk ogrzewania w pobliże 4x4 a na tamtych przyciskach chcę zamocowac GPS
/Jarek Poznań 4x4 zawsze najlepsze --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG
Jarek pamiętasz ile żarówek podświetla zegary ?? z nudów zacząłem wymieniać środek na LEDy, drzwi i bagażnik skończyłem to teraz deska i jeszcze jedno tam na pewno są takie R5 http://sklep.ledy.pl/product_info.php?c ... cts_id=611 ?
Szukam info co trzeba rozkręcić aby zdjąć cały kokpit, te info co są tutaj to tycza się raczej 'jak wyjąc zegar' P
- odkrecilem 3 sruby przy szybie - zdemontowalem zegary i obudowe - wykrecilem schowek - zdemontowalem clay tunel srodkowy - zdemontowalem panel z radiem i MID - oslony progow i te narozne w nogach
utkonolem gdzies w srodkowej czesci deski w okolicy komputera, cos tam trzyma ale nie wiem co ((
Nie znalazłem nic na forum na ten temat ku zle szukałem ktos ma jakiś mądry plan działania? Bo odkręciłem chyba wszystko i lipa. Chce naprawić wentylator i przekaźnik od spryskiwaczy przednich. Dzieki za pomoc
Po pracy zrobię zdjęcie. Rozkręciłem całą konsolę zegarów śruby mocujące deskę te które widziałem, panel z wyświetlaczem, radio. Wiem już że padł mi chyba moduł komfortu i dlatego nie działa prawdopodobnie przedni spryskiwacz, nie przełącza przekaźnika. Przekaźnik tylnego spryskiwacza pyka przedniego nie. a wentylator cholera wie sprawdzę szczotki bo to pewnie one i dopasuję z czegoś.
Sam teraz walczę z deską, bo niestety trzeba nagrzewnice uszczelnić, strasznie leje.
Nie udało się dojść do niej bez rozbierania deski (nie chcę rozszczelniać klimy) pytanie, czy jest opcja żeby odkręcić deskę od budy w miarę jednym kawałku, czy trzeba po kawałku ją rozbebeszać?
Na chwile obecną mam już zdjęte: -obudowy tunelu (ręcznego i biegów) -panel z radiem i komputerkiem -panel nawiewów -schowek -osłonę zegarów z środkowymi nawiewami -zegary
Odkręciłem śruby które trzymają stelaż deski -z lewej, przy nogach kierowcy i za kratkami nawiewu -do tunelu środkowego
Nie mam dostępu do śrub -z prawej do słupka (za airbagiem) -na środku do podszybia, za nawiewami centralnymi.
Jakie jeszcze śruby są do odnalezienia i czy to wystarczy żeby się dostać do nagrzewnicy?
Ford Sierra 2.0 DOHC CLX 4x4 _ Opel Frontera 2.3 Dti Long 606 198 495