Witamy ! |
---|
|
Odpływy uchodzą pod błotnik, ale jak się zatkają, to wleje się do nawiewu, czyli będzie mokro u pasażera. Chyba, że masz przerabianego anglika...BBigBen napisał(a):Brałem pod uwagę zatkane odpływy w podszybiu...
Odkręć kratkę (4 czy 5 śrub na krzyżak) i zobacz jak wygląda koryto pod nią. Jak chcesz ją całą wyjąć, to najpierw zdejmij ramiona wycieraczek (klucz 13 zdaje się). Wychodzą bez zdejmowania maski.Uda się zbadać podszybie bez wyciągania deski?
Dopóki nie zatopisz auta powyżej progów, bo przez tę dziurę w korku naleje się od razu.nightman napisał(a):Teraz przedłużyłem ten wężyk i zakończyłem w otworze drenażowym - problem w wodą w środku znikł.
nightman napisał(a):Wygląda to jak odwodnienie szyberki
lgrz69 napisał(a):....A może to było odpowietrzenie uszczelek![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lgrz69 napisał(a):Oglądałem wszystkie schematy i rysunki frotki (polecam www.partbase.org) i ten wężyk, to musi być rzemiosło
Uszczelka albo trzyma, albo trzeba uszczelniać.
nightman napisał(a):Trochę nie do końca @ali. Szyberki ręcznie otwierane mogą nie mieć odwodnienia, pomimo że są "fabryczne".
Na podsufitce byłoby wtedy widać zacieki.BBigBen napisał(a):Zastanawia mnie czy może to być od szyberdachu: wcieka na podsufitkę, potem słupkiem A po plastiku i wlewa się za deska na moje nogi? Czy to już mnie wyobraźnia poniosła:)?
lgrz69 napisał(a):A tak w ogóle jaki Ci zalewa kable w lewym słupku, to musi lać z dachu, albo ze słupka, a nie z podszybia... Próbowałeś "odwinąć" uszczelki nad drzwiami i przy słupku? Możesz też zdjąć od wewnątrz osłonę słupków - jest na wcisk. Pomysły mi się kończą...
-- Dodano Pt 09 maja 2014 13:06:43 --
.....Mam takiego pomysła jeszcze, że w tym lewym słupku leci wężyk od spryskiwacza tylnej szyby...którego jak rozumiem używasz podczas deszczu...![]()
Może tam coś pękło i po prostu leje do środka na lewą nogę. W dolnej części z tego co mi się wydaje jest trójnik rozdzielający wężyki na przednią szybę i tylną szybę, może się rozpiął?.. Zobacz czy masz sprawny spryskiwacz tylnej szyby.
To co się wleje do słupka ścieka do progu, ale część może spłynąć po kablach do kabiny pod nogi.BBigBen napisał(a):Chyba rozbiorę ten słupek i zacne lać wężem...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość