Witamy !

[A] Podszybie

[A] Podszybie

Postprzez Shreck22 » 29 lip 2010 11:50:24

Powie mi ktoś czy da się ściągnąć to podszybie co jest metalowe w Frocie A od środka. Ono się tam trzyma na 3 śrubkach ale po mimo ich odkręcenia nie da się go wyjąć, odnoszę wrażenie jakby było jeszcze gdzieś tam głębiej pod szybą przymocowane albo coś. Rozbierał to ktoś?? Potrzebuje pomocy ponieważ obecnie mam wyjętą cała deskę i wszystkie bebechy prawie a chce uszczelnić szybę przednią ponieważ tam w tym podszybiu zbiera mi się woda i szlag mnie trafia jak mi się leje potem na buty i wszędzie mokro jest.
Shreck22
Maniak
Maniak

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: Podszybie

Postprzez laki » 29 lip 2010 12:28:35

niedawno też maiłem demontaż podszybia metalowego ale odkręciłem te śrubki o których mówisz i u mnie poprostu wysunęło się do góry, nie miałem żadnych śrub od spodu
laki

Re: Podszybie

Postprzez Shreck22 » 29 lip 2010 12:38:30

Wysunęło się mówisz..
No bo ja odkręciłem te 3 nakrętki i mam wrażenie ze coś to trzyma bo nie mogę tego wytargać dalej, chyba ze jeszcze coś gdzieś jest bo nie wiem, jakiś knif :) Czyli mówisz, że jak się tak zaprzeć na chamca to się je wyciągnie byle by szyby nie uszkodzić?? :D

Dzisiaj już mogę powiedzieć co i jak z tym podszybiem. W efekcie okazało się ze szyba "wypadła" przednia bo tak ja fachowcy wkleili rok temu, to przez nią się tak lało.
No a podszybie jest przykręcone na 5 śrubach jeszcze od przodu, więc nie ma szans go wyjąć po odkręceniu tych 3 od środka. Śrubki są ukryte co najlepsze pod szybą, więc nie ma innego wyjścia aby to wyjąc jak przy okazji wyjęcia szyby. Teraz pozostało tylko jeszcze podjechać gdzieś aby mi szybę na nowo wkleili i będzie gitarka mam nadzieje, bo poskładać udało mi się dzisiaj już wszystko :)
Shreck22
Maniak
Maniak

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: [A] Podszybie

Postprzez dareksan » 24 mar 2014 12:35:19

mam pytanko czy podszybie w Longu i w Sporcie Frontera A jest takie same. Czy można wstawić ze sporta do longa i na odwrót?
dareksan

Re: [A] Podszybie

Postprzez Odoll » 24 mar 2014 12:52:15

Można , trzeba tylko uważać żeby nie kupić od angola bo te się różnią
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2