Witamy !

[B] Pokrywa koła zapasowego

Re: [Frotka B] Pokrywa koła zapasowego

Postprzez remik44992 » 01 kwi 2011 16:57:43

Odświeżę nieco wątek.

Niestety, zdjęcia niektórych rozwiązań już są niedostępne na imageshacku, a problem mój jest podobny. Po wymontowaniu, rozłożeniu na części pierwsze i przeczyszczeniu zamka okazuje się, że sprzęt działa, tyle że otwiera się przy użyciu wszystkiego co aktualnie jest pod ręką (moneta, śrubokręt itp). Klucza oryginalnego nie mam. Wolałbym to jakoś zabezpieczyć przeciw kradzieży, ale nie łatwo jest dostać podobną wkładkę. Zamek z ASO odpada (cena). Wymiana samego bębenka (cylindra) technicznie chyba niemożliwa? Czy w temacie zamka macie jakieś nowe pomysły/patenty? Pantera B Long.

Może przyda się komuś fotka, oto elementy rozebranego zamka (brakuje jedynie podkładki z tworzywa):
Obrazek

pozdrawiam,
remik44992
remik44992

Re: [Frotka B] Pokrywa koła zapasowego

Postprzez Jarek sp3swj » 01 kwi 2011 19:21:19

Jak pisalem wcześniej - u mnie zamek jest dla "fasonu" a pokrywe mam na śruby z nierdzewki "zamkniętę" w cześci wewnetrznej ozasone sa kołki"gwinty" do nida gips. Śruby z nierdzewki sa od dołu co 120 stopni z lbem soczewkowym imbus.
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Poprzednia strona

Powrót do Nadwozie, rama