Witamy ! |
---|
|
tomek371 napisał(a):http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e166dd1146d89a4c.html
Problem polega na tym że:
na postoju temperatura utrzymuje się w okolicy połowy,przy normalnej jezdzie po miescie rosnie około 1mm ponad polowe , nie wiecej. Natomiast w trasie przy normalnej jezdzie okolo 100km/h powolutku rosnie az do ostatniej bialej kreski na skali.Kiedy zwolnie na 5 biegu i tocze sie okolo 50km/h temp zaczyna spadac.W cieczy chlodzacej nie mam sladów oleju, test na obecność CO2 nic nie wykacał ,stan oleju bez zmian.W sumie nic nie wskazuje na głowice lub uszczelke pod nia.Termostat wymienilem na nowy,bez efektu.Sprawdzilem jak sie zachowuje bez niego,bez zmian.
Korek w zbiorniczku wymieniłem na nowy.Co jeszcze moze byc???
Frontera long 94' 2,3td
Bo nie ma przewiewu przez chłodnicę.WoJ-CiE napisał(a):Zastanawia mnie, dlaczego tak szybko się grzeje stojąc z włączonym silnikiem?
Pompa działa dobrze skoro podaje płyn do zbiorniczka. Raczej coś się przytkało w układzie: termostat albo chłodnica. Oczywiście pozostaje pytanie co z uszczelką pod głowicą skoro się zagotował. Gaz w przewodach może być po prostu parą z gotującego się płynu.Czy może to być wina starej pompy? Termostat wymieniałem na jesieni, płyn też jest świeży. Ma ktoś jakiś pomysł?
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość