Z tym bulgotem to różnie bywa, większość Frot B coś tam bulgocze bo układ się odpowietrza przez zbiornik itp. Ogólnie 100oC to nie tak dużo żeby płyn wrzeć zaczął (chyba że masz go solidnie wodą rozcieńczonego - wtedy szybko wymień to na płyn, wodę to do Wołgi się lało

).
Jeśli chcesz rady to zrobił bym to tak:
- na kompa i porównał temperatury, jak są identyczne to znaczy że się grzeje jak nie to znaczy że licznik padnięty (no chyba że komp pokaże jeszcze więcej to masz i licznik i grzanie silnika

). Można jeszcze metodą garażową sprawdzić ale w efekcie żeby mieć pewność i tak trzeba będzie na kompa jechać.
- jeśli się grzeje to wymiana termostatu i może płyn przy okazji (do zrobienia śrubokrętem i 1 kluczem na parkingu pod blokiem

najlepiej przy

z kumplem

), jak to nie pomoże można myśleć o uszczelce czy czymś w tym stylu ale to spokojnie,
-jeśli licznik to mogę Ci polecić kogoś w okolicach Będzina kto je naprawia,
Ale zacznij od diagnostyki bo inaczej narobisz się, koszty będą znaczne i okaże się że wszystko bez sensu.
Jak nie masz nikogo z kompem to możesz do Katowic na Dębową podjechać - tylko powiedz Gościowi co chesz zrobić bo zazwyczaj nie zwracają na porównanie tych temperatur uwagi (też tak miałem - musiałem sam do tego dojść )
Michał
------------------------------------------------------------------
BYŁ: OPEL Frontera B 2000r LONG, 2,2 16V+LPG, Pirelli Scorpion A/T 31" (no około 275/70R16

)
JEEP GC WJ 4.0 2000r LAREDO Lift +4" ,Hankook DynaPro ATm RF10 245/75 R16, K&N, Magnaflow