Trzeci napisał(a):Może już część oleju z visko odparowało w magiczny sposób ze starości.![]()
Przez 20 lat

Dziwne

Witamy ! |
---|
|
Trzeci napisał(a):Może już część oleju z visko odparowało w magiczny sposób ze starości.![]()
Killer, zobacz sobie najpierw w Haynesie jak to jest skonstruowane, tam nie ma żadnej śruby od czoła. Pewnie dlatego specjalnie napisali, że gwint jest prawy.JJKILLER napisał(a):Jacek, ta śruba, co jest wkręcona od czoła na pewno ma lewy gwint ( a na pewno u mnie) po za tym sróba na wiatraku ma zawsze gwint przeciwny do kierunku obrotu wiatraka po ta aby przy samozluzowaniu się sama się dokręcała na tyle żeby nie spaść.
Tfu! W lewo miało być, gwint jest prawy, czyli nietypowy jak na elementy napędzane paskiem klinowym. Ale pewien nie jestem i dlatego pytam czy ktoś to odkręcał w 2.5TDS i wie na 100%, w którą stronę należy napierać.jrzeuski napisał(a):Pewnie dlatego napisali, żeby odkręcać też w prawo, bo to nietypowe.
jrzeuski napisał(a):Tfu! W lewo miało być, gwint jest prawy, czyli nietypowy jak na elementy napędzane paskiem klinowym. Ale pewien nie jestem i dlatego pytam czy ktoś to odkręcał w 2.5TDS i wie na 100%, w którą stronę należy napierać.jrzeuski napisał(a):Pewnie dlatego napisali, żeby odkręcać też w prawo, bo to nietypowe.
bart322 napisał(a):Jak zrobisz na stale, to juz nie bedzie wisco
Przewierc wkretami na wylot, bedzie na stale
JJKILLER napisał(a):Powyrywa lamelki, wyrwie ośkę![]()
Ja w zeszłym roku napełniałem olejem silikonowym (20ml) i elegancko wietrzy. Teraz jest ciepło więc wiatrak spięty prawie cały czas i nic nie wyrywa, nic nie łamie.
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość