Wyjąć nagrzewnicę, w dnie (które po zamontowaniu jest najwyżej) wywiercić i nagwintować otwór pod odpowietrznik z kaloryfera/zacisku hamulcowego/czegokolwiek innegoShreck22 napisał(a):Hehe, no zamiast upalania trzeba sposób jakiś inny zastosować

Witamy ! |
---|
|
Wyjąć nagrzewnicę, w dnie (które po zamontowaniu jest najwyżej) wywiercić i nagwintować otwór pod odpowietrznik z kaloryfera/zacisku hamulcowego/czegokolwiek innegoShreck22 napisał(a):Hehe, no zamiast upalania trzeba sposób jakiś inny zastosować
jrzeuski napisał(a):Wyjąć nagrzewnicę, w dnie (które po zamontowaniu jest najwyżej) wywiercić i nagwintować otwór pod odpowietrznik z kaloryfera/zacisku hamulcowego/czegokolwiek innegoShreck22 napisał(a):Hehe, no zamiast upalania trzeba sposób jakiś inny zastosowaćMinus tego rozwiązania jest taki, że żeby się dostać do odpowietrznika i tak trzeba deskę zdejmować i rozbierać nawiew. Za to skuteczność 100%
Shreck22 napisał(a):jrzeuski napisał(a):Wyjąć nagrzewnicę, w dnie (które po zamontowaniu jest najwyżej) wywiercić i nagwintować otwór pod odpowietrznik z kaloryfera/zacisku hamulcowego/czegokolwiek innegoShreck22 napisał(a):Hehe, no zamiast upalania trzeba sposób jakiś inny zastosowaćMinus tego rozwiązania jest taki, że żeby się dostać do odpowietrznika i tak trzeba deskę zdejmować i rozbierać nawiew. Za to skuteczność 100%
Ale Ci się pomysły wesołe trzymają No skuteczność to faktycznie 100%.No nic przemęczę się jakoś póki co bez bo za zimno na rozgrzebanie autka, może nie zamarznę w drodze w góry
sh0rty napisał(a):a powiedzcie mi, czy frotka ma jakiś taki zawór, blokadkę czy coś takiego, co powoduje że jak nie jest włączone ogrzewanie to przez nagrzewnice nie ma przepływu?
kiedyś o czymś takim czytałem ale nie pamiętam czy to było we frocie czy w nivie...
bo może mi wystarczy zamiast wymiany, tylko rozbiórka nagrzewnicy i wyczyszczenie jej z pyłu kurzu i innych takich?
sh0rty napisał(a):czyli w takim razie czeka mnie odkurzanie :] i rozbieranie deski ....
sh0rty napisał(a):Czy ktoś mi może odpowiedzieć, czy jest możliwość dobrania się do nagrzewnicy (chodzi o odkurzenie/wyczyszczenie jej z kurzu) z zewnątrz? przez kanał doprowadzający powietrze?
niestety nie udało mi się załatwić kompresora i nie mogę tego przedmuchać od spodu..
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość