Witamy ! |
---|
|
FFK napisał(a):A czy można "odkamienić" układ za pomocą środków do czajników, pralek, zmywarek?
rademenez1 napisał(a):Bezpiecznym i bardzo skutecznym odkamieniaczem jest ocet spirytusowy zmieszany 50/50 z wrzącą wodą,tak na początek przepłukałem nagrzewnicę bez jej wyjmowania.Garnek z wodą i octem postawiłem na turystycznej kuchence gazowej aby ciągle było gorące( bardzo ważne) ,pompa od pralki za 10 zł z alledrogo ,wąż do nagrzewnicy i drugi powrót z powrotem do garnka i tak zostawić na pół godz.Kiedyś zastosowałem coś kupionego w sklepie moto i przeżarło nagrzewnicę i rurkę na wylot.Najpierw sprubował bym takie płukanie bo z wyciągnięciem nagrzewnicy jest sporo roboty.
-- Dodano 23 sty 2016 18:53:18 --
Dzisiaj pojeździłem trochę w koło komina i ogrzewanie zostało w stu procentach przetestowane , sprawdziło się na medal.W samochodzie ukrop że można w krótkim rękawku jeździć. Przysłoniłem jeszcze trochę chłodnicę,teraz temp.dochodzi trochę za pierwszą kreskę.
przemekcrx napisał(a):rademenez1 napisał(a):Bezpiecznym i bardzo skutecznym odkamieniaczem jest ocet spirytusowy zmieszany 50/50 z wrzącą wodą,tak na początek przepłukałem nagrzewnicę bez jej wyjmowania.Garnek z wodą i octem postawiłem na turystycznej kuchence gazowej aby ciągle było gorące( bardzo ważne) ,pompa od pralki za 10 zł z alledrogo ,wąż do nagrzewnicy i drugi powrót z powrotem do garnka i tak zostawić na pół godz.Kiedyś zastosowałem coś kupionego w sklepie moto i przeżarło nagrzewnicę i rurkę na wylot.Najpierw sprubował bym takie płukanie bo z wyciągnięciem nagrzewnicy jest sporo roboty.
-- Dodano 23 sty 2016 18:53:18 --
Dzisiaj pojeździłem trochę w koło komina i ogrzewanie zostało w stu procentach przetestowane , sprawdziło się na medal.W samochodzie ukrop że można w krótkim rękawku jeździć. Przysłoniłem jeszcze trochę chłodnicę,teraz temp.dochodzi trochę za pierwszą kreskę.
To na termostat Cię nie stać ?? tylko zasłaniasz chłodnicę?
Szlamisz tym silnik, bo zbiera się woda w silniku przez niedogrzany motor.
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości