Witamy !

[A 2.0] Sport '97 Klimatyzacja

[A 2.0] Sport '97 Klimatyzacja

Postprzez Mecenas » 17 paź 2013 16:54:12

Czy ktoś posiada schemat instalacji klimatyzacji w podanym modelu w bardziej przyjemnym języku niż włoski czy francuski?
Nie załącza się kompresor (na krótko elektromagnes chodzi) i nie mogę zlokalizować usterki.
Bezpieczniki wszystkie sprawne nie wiem tylko gdzie znajduje się przekaźnik od klimy (po włączeniu nie słychać nic co by się załączało).
Czy za kompresor odpowiedzialny jest przekaźnik K60 umieszczony po lewej stronie chłodnicy? Jeśli tak to co odpowiada za jego sterowanie?
Wentylator też nie kręci po włączeniu klimatyzacji.
Mecenas

Re: [A 2.0] Sport '97 Klimatyzacja

Postprzez jrzeuski » 18 paź 2013 07:44:58

U mnie przekaznik od klimy jest w skrzynce pod maska (jedyny niebieski). Bezpieczniki od wiatrakow tez w skrzynce a przekazniki od nich przy lampach (tez niebieskie). Mam inny silnik, ale na klime nie powinno to miec wpływu.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Re: [A 2.0] Sport '97 Klimatyzacja

Postprzez Mecenas » 18 paź 2013 15:02:08

Problem w tym że w skrzynce bezpieczników nie mam przekaźnika od klimy - tylko bezpieczniki.
W pewnym schemacie mam opisany przekaźnik od klimy jako jeden z tych o których pisałem w pierwszym poście.

Obrazek

Nie wiem tylko co tym przekaźnikiem steruje
Mecenas

Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja