Witamy ! |
---|
|
U mnie na wolnych (900 obrotów) płyn wraca do zbiorniczka. Fakt, że ledwo cieknie z rurki, ale zawsze to jakiś obieg jest. Jak się da dobrze w palnik (4000rpm) to z rurki leci jak ze strażackiej sikawki. Mało nie wybije dziury w przeciwległej ścianie zbiornikaJJKILLER napisał(a):zauważyłem że na wolnych obrotach (nawet na rozgrzanym silniku) płyn nie ma obiegu, takie mam wrażenie bo ani go nie zasysa ze zbiorniczka, ani górą do zbiorniczka nie wraca, dopiero przy ok 1500-2000obr zaczyna się obieg, widać jak z górnego przewodu zaczyna płyn przelewać się do zbiorniczka.
Wie ktoś jakie powinno być ciśnienie robocze pompy wody, bo mam jakieś psie czucie że z niej chyba doopa się zrobiła
U mnie grzanie zależy od obrotów. I we Frotce i w płaszczaku.JJKILLER napisał(a):No właśnie, a u mnie przy 4k obr ledwo do korka dolatuje.
Czy to może być przyczyną słabego grzania![]()
Wiskoza tak ma. Przy mocno nagrzanym silniku (u mnie to trzecia kreska) "zapnie się" na stałe i wtedy zrobi solidny wicher. Nie da się tego nie usłyszeć. A jak w tym momencie stoisz w wodzie/błocie, to może nawet wiatrak połamać a już na pewno obryzga dokładnie całą komorę silnika.I jeszcze jedno. Wiatrak mam na sprzęgle wiskotycznym i kręci się cały czas, z tym że jak auto zimne to można je zatrzymać przy minimalnym oporze, a jak autko rozgrzane to już trudniej zatrzymać wiatraczka. Czy to mogło wisko już się skończyć i wiatrak cały czas chłodzi chłodnicę![]()
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość