Witamy ! |
---|
|
kasprzu napisał(a):Mam powazny problem z ogrzewaniem.Niewiem co z tym fantem zrobic.
wikked napisał(a):nie wiem czy skacze to oznacza że gwałtownie się podnosi czy rośnie systematycznie do 105 st. Ja na twoim miejscu wykluczałbym po kolei. Zewrzeć wtyk od wentylatora chłodnicy żeby wentylator chodził cały czas i patrz co z temp. U mnie (też 2,2i eco) czujnik jest wysoko od załączenia wentylatora. Jeśli chłodnica jest zapowietrzona to czujnik nie załączy wentylatora. Ten wężyk do zbiorniczka idzie albo z bloku albo z chłodnicy (ja mam 2 wężyki z bloku i chłodnicy). Może się przytkał (zakładam że twój jest z chłodnicy). Obstawiałbym zapowietrzenie układu chłodzenia bo nagrzewnica jest (chyba) najwyżej. Jak nie to termostat bo jak się przycina to będzie się właśnie tak działo. Z nim sprawa jest prostsza- demontujesz garnek z wodą i ja osobiście olałbym termometr bo u Ciebie jeśli to termostat to będzie gwałtownie się otwierał i to przy wysokiej temperaturze. Ja ostatnio jak zalewałem świeży płyn to z lenistwa zdjąłem wężyk z chłodnicy i zasysnąłem ustami aż prawie płyn się nie pojawił. Uczulam na prawie bo w buzi niesmacznie jest do wieczora jak się spóźnisz . Powodzenia przy gmeraniu i daj znaka co było.
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości