Witamy ! |
---|
|
kasalka napisał(a):No właśnie dlaczego kolejność odpowietrzania jest inna? Normalnie odpowietrzanie zaczyna się od koła najdalej położonego od pompy, a z ABSem chyba od najbliższego.
JJKILLER napisał(a):sporo jej podzespołów jest od osobówki
JJKILLER napisał(a):@Szarbia
Wcale tak nie jest jak piszesz. Frocia jest dosyć sporym autem ale sporo jej podzespołów jest od osobówki
Więc taka pompa jest nieco obciążana przy hamowaniu w związku z tym u niektórych padają po kilkunastu latach uszczelki na sekcjach, i nie trzeba od razu wymieniać pompy przy każdej ingerencji w układ hamulcowy, tak jak piszesz, raczej wymiana jest zabiegiem dosyć rzadkim.
Za to odpowietrzanie jak najbardziej wskazane przy większych ingerencjach.
Fazi napisał(a):Ja bym zmienił pompę hamulcowąwedług mnie Twoja przepuszcza na sekcjach. To się lubi zrobić po wymianie płynu na nowy - stary płyn był brudny i gęsty przez co pompa się nim uszczelniała.
W razie W dzwoń - mam chyba pompę na półce
marek92248 napisał(a):Miałem podobny problem w sporcie A. Po wymianie przewodów hamulcowych i zalaniu nowego płynu auto nie hamowało. Wymiana pompy pomogła, zresztą pompa była od Faziego
marek92248 napisał(a):We Froci A też nie mogłem kiedyś zablokować kół podczas hamowania. Wymiana pompy pomogła. A więc jeśli słabo hamuje to pompa do wymiany.
marek92248 napisał(a):Kupiłem pompę używaną od Fazi'ego jest zarejestrowany na forum. I o dziwo była to pompa używana z anglika i jak rękę odjął. Musisz tylko powiedzieć jaką pompę masz bo w A jest parę rodzajów i pompy starego typu są już nie dostępne w hurtowniach. znajdź kontakt do Fazi ' ego na forum i powiedz jaka masz pompę na pewno pomorze.
atest89 napisał(a):Mam taki problem mam we fronterze sport założone nowe rurki nowy płyn hamulcowy i od tego czasu przestały poprawnie działać hamulce. Odpowietrzałem 5 razy i to nic nie pomaga gdy wcisne pedał hamulca raz to frontera chamuje tak ze po kilometrze moze sie zatrzyma dopiero jak 2 razy wcisne pedał to hamuje tak jak powinno. Żadnych ubytków płynu nie ma. Prosze o pomoc
atest89 napisał(a):Dziekuje za pomoc. marek92248 miałeś racje ze to wina pompy. Wymieniłem uszczelniacze i wszystko śmiga tak jak powinno. Jeszcze raz wam dziekuje za pomoc
sep900 napisał(a):-duża ilość syfu na felgach przednich z hamulców(wcześniej tego nie było w takiej ilości)
kasalka napisał(a):sep900 napisał(a):-duża ilość syfu na felgach przednich z hamulców(wcześniej tego nie było w takiej ilości)
Pewnie masz zapieczone zaciski, tłoczek lub prowadnice. Klocki cały czas ocierają o tarczę, a objawia się to zwiększonym brudem na felgach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość