Pisałem o wyczyszczeniu wszystkiego "wurth'em" i przetoczeniu bębnów, sprawdzeniu cylinderków...
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą... A 3,1 TDI Long '95 bike MTB wegług własnej specyfikacji... Citroen C8 HDI honda transalp xl600v bmw f650st w razie w: 696445799
no więc ja mam taki problem: po wymianie przewodów hamulcowych osłabły mi hamulce ale.... pompa trzyma (nie ucieka pedał hamulca) odpowietrzone przewody bez bąbelka powietrza jak jedzie do przodu to hamuje ale bez rewelacji za to jak cofam autem i hamuję to wtenczas działa jak trzeba ???
Ciezlo stwierdzic ale moze regulator sily hamowania jedziesz do przodu hamulec tyl idzie do gory a jak do tylu to tyl idzie w dol. Moze tam tkwi problem.
KOBZI napisał(a):też tak myślę, z tyłu mam prawie 3" liftu i może o tyle zmienię długość skoku regulatora
... może i ja tak zrobię...
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą... A 3,1 TDI Long '95 bike MTB wegług własnej specyfikacji... Citroen C8 HDI honda transalp xl600v bmw f650st w razie w: 696445799
Ja narazie nie odczuwam skutkow liftu na hamowaniu ale moze sie to zmieni jak sie klocki bardziej wysluza. Pewnie tez bede motal wydluzenie aby chodzilo to jak w serii.
Teoretycznie sie powinno ale teoria do praktyki ma sie nijak. Nie wiem czy pod obciazeniem regulator sie zamyka czy otwiera ale jak podniesiesz dupe do gory to tam sie cos zmienia i moze nie hamowac bo jak pod obciazeniem jest czyli dupa w dole to powinno mocniej hamowac. Chyba ze pokrecilem cos i jest na odwrot.
EDIT
Regulator ma za zadanie niedoprowadzic do blokowania tylnych kol. Im samochod mniej obciazany tym mniejsze cisnienie na plynu na hamulce. W przypadku liftu i nie przedluzeniu dzwigni regulatora jest on zamkniety wiec moze sie okazac ze jest za male cisnienie i nie bedzie hamowalo tak jak nalezy.
odnośnie tylnych hamulców z którymi to właśnie walczę... zwróccie uwagę na górne sprężyny trzymające szczęki... na dwóch zdjęciach w dwóch różnych wątkach są one założone inaczej... w tym wątku mocniejsza ściąga zapadkę regulatgora luzu.... Uważam że to błąd ale pewności nie mam bo u mnie... po obu stronach jest inaczej i do tego źle.
... za całe 33 zł kupiłem zestaw sprężyn i okazało się że to co miałem założone w samochodzie to jakaś przypadkowa zbieranina. Jutro założę nowy zestaw i napiszę jaki dało to efekt w działaniu hamulców.
przednie hamulce działają, tylne mam na zero, naciskam pedał hamulce to drga ramie od korektora, z tym ze pedał jest strasznie miękki. NA wyłączonym silniku pedał po kilku razach jest twardy, odczekam chwile i potem jest miękki do czasu ponownego napompowania ale hamulcow z tylu dalej zero. Jak nacisniety pedal hamulca to ramie korektora prubuje docisnac i czuje opor z tym ze wiem czy tarcza hamuje