Witamy !

Pękła śruba regulująca wysokość auta z przodu czy to specjal

Pękła śruba regulująca wysokość auta z przodu czy to specjal

Postprzez scorpion » 20 gru 2011 20:05:33

Witam pytanie moję takie czy te srube musze mieć taka orginalną czy jesli bede miał takiej samej twardości srubę to znaczy 10.9 15cm srędnica gwintu 18 to mogę założyć bo takie wymiary ma oryginał myslę czy jak nie dostanę orginału to gdybym kupił większą i przetoczył bo ona musi mieć drobny gwint. Co sądzicie jak znajde taką śrube to mogę założyć??. Jak nie znajdę to ostatecznie pojade do kolegi z forum do Wronek on stwierdził że ma takie chyba sa takie same wszystkie śruby we Fronteże?. Pozdrawiam
miałem Frontere A 2.3 TDi teraz mam Frontere B 2.2 16V + sekw. gaz
scorpion
Zaglądacz
Zaglądacz

Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Re: Pękła śruba regulująca wysokość auta z przodu czy to spe

Postprzez Arni » 20 gru 2011 21:13:57

Czemu stara śruba CI pękła? Dokręcałeś i strzeliła czy sama z siebie? Toz to najgrubsza śruba we frocie :)
Możesz dorobić, nie ma problemu tylko musi miec takie parametry jak stara śruba. A jak jak chcesz to poszukam u siebie bo miałem 2 oryginalne to Ci posłać moge
Arni

Re: Pękła śruba regulująca wysokość auta z przodu czy to spe

Postprzez scorpion » 20 gru 2011 21:27:20

Hehe pękła gdy jechałem polną drogą chyba gdy przejechałem przez dziurę pękła śruba na pół jedna część na dodatek udezyła w tylną część skrzyni na seamy końcu co jest połączenie z wałem tylnym napędowym i nie wiem czy simering poszedł czy co bo ślad od udeżenia jest i zaczął mi lecieć olej tamtendy ale jak dojechałem do domu to już nied i albo się uspokoiło co wątpie albo jak przejechałem te 5 km to mało oleju w skrzyni się zrobiło. Ale huk to jak by mi most przedni sie urwał wyszłem ciemno nic nie widziałem zaczął ściągać i zaś spr i juz odrazu widac było brak śruby wziełem osobowy wróciłem w tamto miejsce i znalazłem częsci ze srubą na pół na drodze. Pozdro

-- Dodano Wt 20 gru 2011 21:27:20 --

Co do śruby jutro powinnem mieć jak nie to odezwe się ale teraz wysyłka przed świętami mogło by niedojść :-).
miałem Frontere A 2.3 TDi teraz mam Frontere B 2.2 16V + sekw. gaz
scorpion
Zaglądacz
Zaglądacz

Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy