Witamy ! |
---|
|
powiedzcie jak wybić te tuleje wahacza nie idzie zdjąć bo musiałbym odpinać przewody hamulcowe dostęp masakra a tuleje siedzą w kołnierzumas1o napisał(a):
to seledynowe to jest czyli jedna śruba, tak?
A ja mam kupic dwie gumowe tuleje na te czerwone miejsca? I juz bedzie ok?
Łukasz102 napisał(a):przewody hamulcowe przykręcone są pod wahaczem,odkręciłem mocowanie i wyjąłem wahacz bez rozkręcania przewodów,wymiana tych tulejek zajęła mi ok 3h
Markon napisał(a):tuleje wymienione w wahaczu, sworzeń sklepany i jest lepszy niż nowy, do wybicia tulei nie trzeba prasy ,przy okazji wymienione łączniki
ja nie miałem patentu dopiero co i jak pokazał jeden chłopak z warsztatu 4x4 płaskim przecinakiem i młotkiem popukiwał dookoła od strony kołnierza aż się poodginał następnie od wewnętrznej zaparłem o imadło a on pukał tak średnio po jednym uderzeniu na przemian i zaczęła sie wysuwać, nabijanie nowej też na imadle i klucz nasadowy chyba 22 i w niego by równo wchodziłoRudeBoy napisał(a):Markon napisał(a):tuleje wymienione w wahaczu, sworzeń sklepany i jest lepszy niż nowy, do wybicia tulei nie trzeba prasy ,przy okazji wymienione łączniki
Jak sobie poradziłeś z wyciśnięciem tulei?
Zastanawiam się czy rozgrzebywać to profilaktycznie przed wakacjami czy sobie darować...
Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość