Witamy !

Zdejmowanie kierownicy.

Zdejmowanie kierownicy.

Postprzez Janek 44 » 15 mar 2008 16:17:45

Witam. Jak mam zdjąć kierownicę Frotka B Sport(podobno jest poduszka). Nie działa mi spryskiwacz i muszę sprawdzić czy coś nie stało się z włącznikiem. Pozdrawiam Janek.
Janek 44

Postprzez wojtekkk » 15 mar 2008 16:59:28

to nie zdejmuj kierownicy tylko zobacz czy masz napięcie na kostce pod nią (we frotach A w narożniku nóg kierowcy)-kolor kabli taki jak przy pompce
wojtekkk

Postprzez Janek 44 » 15 mar 2008 17:03:00

Sprawdziłem., na kostce przy kierownicy brak napięcia. Frota B ma w podobnym miejscu, tylko dolną osłonę trzeba zdjąć. Wg. mnie uszkodzony jest włącznik wycieraczek. Niby drobnostka a wnerwia.
Janek 44

Postprzez Fazi » 15 mar 2008 18:17:36

Według Ciebie :-), sorry kolego ale określasz problem i od razu odpowiadasz na niego. Trza zdjąć przełącznik i sprawdzić może któryś pin nie styka. Tak bez walki się poddajesz... ?? 8)
telefon ** 503 588 503 ** lub fazi@post.pl................... PRIV czytam sporadycznie, wolę mail !!!
Fazi
Przesiadywacz
Przesiadywacz

Pochwały: 3

Postprzez Janek 44 » 15 mar 2008 20:00:29

Fazi napisał(a):Według Ciebie :-), sorry kolego ale określasz problem i od razu odpowiadasz na niego. Trza zdjąć przełącznik i sprawdzić może któryś pin nie styka. Tak bez walki się poddajesz... ?? 8)
Chciałem, bez zdjęcia kierownicy się nie da zdjąć przełącznika.
Janek 44

Postprzez Fazi » 15 mar 2008 20:05:19

No pewnie, że się nie da. W przeciwieństwie do udanej akcji zdjęcia stanika mając koszulkę.... sorry ale nie mogłem się opanować widząc Twój avatar
telefon ** 503 588 503 ** lub fazi@post.pl................... PRIV czytam sporadycznie, wolę mail !!!
Fazi
Przesiadywacz
Przesiadywacz

Postprzez Janek 44 » 15 mar 2008 20:31:52

Fazi napisał(a):No pewnie, że się nie da.
To już wiem . :D
Fazi napisał(a):W przeciwieństwie do udanej akcji zdjęcia stanika mając koszulkę.... sorry ale nie mogłem się opanować widząc Twój avatar
Fajny nie?:shock: To nawiązanie do starego dowcipu o 9 cudzie świata. Teraz napisz jak zdjąć kierownice nieuszkadzając poduszki.
Janek 44

Postprzez sulinek » 15 mar 2008 22:11:42

Z tyłu kierownicy są 2 torxy trzymające poduszę. Jak je odkręcisz to poduszka ładniusio zejdzie kierownicy. Potem potrzebny klucz nasadowy do odkręcenia kierownicy. Uważaj na odpinanie poduszki od kostki, żeby Ci sie błąd air bag nie zaświecił (proponuję zrobić to przy odpiętym aku).
sulinek

Postprzez Fazi » 16 mar 2008 02:27:29

Wytrzeźwiałem po drinku i już masz odpowiedź :-)

Autor postu otrzymał pochwałę
Fazi
Przesiadywacz
Przesiadywacz

Postprzez Janek 44 » 16 mar 2008 08:09:43

Fazi napisał(a):Wytrzeźwiałem po drinku :-)
To może więcej już nie pij ,kiedy jeden drink tak Cię rozkłada. :D :D
Sulinek dzięki, tak myślałem.
Janek 44

Re:

Postprzez steele » 28 cze 2010 18:53:13

sulinek napisał(a):Z tyłu kierownicy są 2 torxy trzymające poduszę. Jak je odkręcisz to poduszka ładniusio zejdzie kierownicy. Potem potrzebny klucz nasadowy do odkręcenia kierownicy. Uważaj na odpinanie poduszki od kostki, żeby Ci sie błąd air bag nie zaświecił (proponuję zrobić to przy odpiętym aku).

Czy demontaż kierownicy we Froci przejściowej z poduszką przebiega tak samo jak wyżej opisano??
steele

Re: Zdejmowanie kierownicy.

Postprzez RAFFEK210 » 21 wrz 2010 12:57:16

mam podobny problem poniewaz w mojej frocie b long mam lekko kierownice krzywo na prostych kolach probowalem ja sciagnac sciagnac odpielem aku odkrecilem 2 sruby z tylu i poducha zeszla nastepnie srodkowa sruba sciagnieta teraz pytanie czy to wszystko czy gdzies jeszcze trzeba odkrecic bo po odkreceniu srodkowej sruby probowalem sciagnac ale niestety nie dalo rady prosze o jakies wskazowki dzieki
RAFFEK210

Postprzez brum » 21 wrz 2010 13:17:11

Musisz uderzać pięścią dookoła kierownicy aż w końcu puści.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez slawquu » 21 paź 2010 11:53:03

RAFFEK210 napisał(a):mam podobny problem poniewaz w mojej frocie b long mam lekko kierownice krzywo na prostych kolach probowalem ja sciagnac sciagnac odpielem aku odkrecilem 2 sruby z tylu i poducha zeszla nastepnie srodkowa sruba sciagnieta teraz pytanie czy to wszystko czy gdzies jeszcze trzeba odkrecic bo po odkreceniu srodkowej sruby probowalem sciagnac ale niestety nie dalo rady prosze o jakies wskazowki dzieki

obawiam się ze w ten sposob nie zejdzie, ja sie meczyłem długo w ten sposób, dopiero dorobiłem sobie ściagacz i pomogło, ona ta kierownica jakoś dziwnie mocno się zakleszcza na tym wieloklinie. Słyszałem ze w oplach to podobno normalka
slawquu

Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy