Zaobserwowałem że mam ciepły drążek od zmiany biegów powiedziałbym że nawet gorący. Czy to oznaka że olej w skrzyni jest na wykończeniu czy może czegoś innego.
Skrzynia pracuje, olej się grzeje, podobno normalka. DLJM montował sobie chłodnicę, jego zapytaj...
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą... A 3,1 TDI Long '95 bike MTB wegług własnej specyfikacji... Citroen C8 HDI honda transalp xl600v bmw f650st w razie w: 696445799
z0mbie, Wookash, w którym miejscu macie katalizatory
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą... A 3,1 TDI Long '95 bike MTB wegług własnej specyfikacji... Citroen C8 HDI honda transalp xl600v bmw f650st w razie w: 696445799
U mnie zapchany kat tak się grzał, że plastiki na tunelu parzyły, olej w skrzyni się grzeje, na dłuższych trasach i przy wyższych temperaturach... Może zamiast 10W40 zalać 5W ileś tam...
Jutro zamierzam sprawdzic czy mam LSD. I pojade do znajomego do sklepu po oleje i kupie takie jak ksiazka nakazuje. Jeszcze tylko sprawdze w serwisowej co bylo zalane wczesniej i na tygodniu podmieniam.
...nie wiem dlaczego, ale "ciepły drążek" dziwnie mi się kojarzy...
Sprawdźcie tą gumę między skrzynią a kabiną. U mnie mechaniory po wymianie sprzęgła nie założyli jej dokładnie i gorące powietrze spod auta pakowało się tamtędy do tunelu. Założyłem ją tak jak być powinna i jak ręką odjął - tunel zimny i przy okazji ciszej w aucie się zrobiło.