czy miałby ktoś przedni most na zewnątrz i mógłby mi pomierzyć przestrzeń pomiędzy zębami koła talerzowego, oczywiście łącznie z flanszą do której przykręcamy kosz. Czyli od zębów do zębów

Dzięki serdeczne,
Pozdrawiam
Grzesiek
Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):Średnica koła jest chyba zawsze taka sama.
jrzeuski napisał(a):natomiast zęby większe lub mniejsze w zależności od przełożenia.
A dostanę egzemplarz nr 2 jak podam te wymiary?grzesiu911 napisał(a):Blokadę coś ala MAXI DRIVEale samoróba
Oby tylko wynik nie zabił projektu...grzesiu911 napisał(a):No taki kosztorys chciałem sobie zrobić przed rozpoczęciem prac
Tych obejm nie nazwałbym panewkami, bo łożysko w nich się nie obracagrzesiu911 napisał(a):Łożysko dyfra - masz na myśli to, które jest na panewkach?
Zrobię Ci fotkę jak to wygląda, ale jeśli chciałbyś dorabiać półoś to pamiętaj, że to nie jest pręt tylko na końcu rozszerza się do osadzenia łożyska a dalej tworzy flanszę, w której siedzą szpilki koła. To jest z wyrzeźbione z jednego kawałka metalu (nie wiem jaką metodą).Długość frezu może okazać się istotna bo na pewno frezy na półosi trzeba będzie przedłużyć.
Nie pamiętam, ale sprawdzę, bo cąły przedni most też leży w kawałkach. Zdaje się z lewej patrząc od strony wału, czyli od strony długiej półosi.Ciekawy jestem jak w przednim moście z miejscem. Od której strony jest koło talerzowe?
jrzeuski napisał(a):Zrobię Ci fotkę jak to wygląda, ale jeśli chciałbyś dorabiać półoś to pamiętaj, że to nie jest pręt tylko na końcu rozszerza się do osadzenia łożyska a dalej tworzy flanszę, w której siedzą szpilki koła. To jest z wyrzeźbione z jednego kawałka metalu (nie wiem jaką metodą).
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość